Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garry Kasparov face acuzații grave de la București - Liderul european care ar trebui să-și ceară scuze pentru agresivitatea lui Putin

newsline.news
Garry Kasparov

Fostul mare șahist Garry Kasparov, dizident al regimului Vladimir Putin, a vorbit despre războiul din Ucraina și o acuză pe Angela Merkel pentru faptul că Europa este dependentă de gazele rusești.

„Cred că a sosit momentul pentru ca mulți lideri mondiali, precum Barack Obama, Angela Merkel, să vorbească acum. Eu vreau să aud de la Angela Merkel - ea era în Germania, era cancelarul Germaniei și, de fapt, liderul Europei. Și a făcut de fapt totul pentru a face Europa dependentă de gazele rusești. Ea este direct responsabilă de politicile agresive ale lui Putin, pentru că ea a împiedicat Europa de la a găsi surse de aprovizionare".

Kremlinul neagă vehement că soldații ruși ar fi intrat în Azovstal: Există un ordin de la Putin

„16 ani (nr. Merkel l-ar fi tolerat pe Putin)! Dacă s-ar fi numit agent rus, sigur că nu era, dar ce ar mai fi putut face să îl ajute pe Putin? Este rezultatul unei, unii spun naivități, eu aș spune că este interesul rece de afaceri, cu un dispreț total față de realitățile politice", a tranșat dur Garry Kasparov. „Poți să separi tu Nord Stream 2 de politică, dar Putin nu o face și n-a făcut-o niciodată", a declarat renumitul șahist pentru Știrile TVR.

„Vreau să aud pe Angela Merkel. Trebuie să meargă la Kiev să-și ceară scuze. Vreau să îl aud pe Barack Obama, care e încă pe aici, dar pretinde că nu are nimic de-a face cu ceea ce se întâmplă. Și mulți politicieni din Europa. Încă nu își recunosc vina că l-au făcut pe Putin cine este astăzi", a subliniat dur Kasparov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.