Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gary Lineker speră să vadă că un jucător din Premier League dezvăluie că este gay în timpul CM 2022

airlinestravel.ro
Cupa Mondială de fotbal world cup

Fostul mare atacant englez Gary Lineker speră să vadă că un fotbalist din Premier League dezvăluie că este gay în timpul Cupei Mondiale 2022 din Qatar, pentru a transmite un mesaj puternic ţării gazdă, în care homosexualitatea rămâne un delict, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Lineker a declarat pentru Daily Mirror că ştie de doi jucători gay din Premier League care au fost "foarte aproape" de a-şi face coming-out-ul.

"Ar fi extraordinar dacă unul sau doi dintre ei şi-ar face coming-out-ul în timpul Cupei Mondiale. Ar fi uimitor", a spus fostul internaţional. "Ştiu cu siguranţă ca unii au fost foarte aproape şi s-au gândit la asta. Sunt doi pe care îi cunosc, dar evident nu sunt eu cel care trebuie să spună cine sunt ei", a adăugat fostul fotbalist.

Cupa Mondială începe pe 20 noiembrie în Qatar, o ţară în care relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex pot fi pedepsite cu şapte ani de închisoare sau chiar moartea prin lapidare pentru bărbaţii musulmani, conform legii Sharia.

Săptămâna aceasta, directorul executiv al CM din Qatar, Nasser Al Khater, a încercat să le ofere asigurări fanilor LGBTQ+ că vor fi bineveniţi la turneu, dar rămân îngrijorări evidente şi mulţi sunt preocupaţi pentru siguranţa lor.

Căpitanul naţionalei Angliei, Harry Kane, a promis că va purta o banderolă cu mesajul ''OneLove'' în timpul turneului, chiar dacă FIFA nu permite acest lucru.

Jake Daniels, de la echipa engleză de divizia a doua Blackpool, şi australianul Josh Cavallo de la Adelaide United sunt cei mai cunoscuţi fotbalişti în activitate care şi-au făcut coming-out-ul.

Întrebat de ce nu au fost mai multe astfel de cazuri, Lineker a răspuns: "Frica. Frica de necunoscut, îmi închipui. Poate că sunt îngrijoraţi de ceea ce ar putea crede colegii lor, deşi probabil aceştia ştiu deja."

Lineker a sperat ca Daniels şi Cavallo îi vor determina şi pe alţi jucători să-şi dezvăluie homosexualitatea. "Speram, fiindcă sunt mulţi jucători care trebuie să trăiască o minciună. Sunt sigur că este foarte greu. Dar cred că din câte am vazut până acum, comentariile şi răspunsul vor fi incredibil de pozitive", a spus golgheterul CM 1986.

"Dacă aş fi agentul unui fotbalist mare, dacă aş şti că unul dintre jucătorii mei este gay, dacă ar fi un jucător de top, aş spune: 'Fii primul jucător mare'. Adică, ca agent, gândindu-te în termeni de promovare şi toate astea, vei fi uriaş", a continuat fostul atacant.

Lineker a menţionat că a refuzat să prezinte tragerea la sorţi a grupelor CM din luna aprilie, după ce criticase corupţia din jurul atribuirii turneului.

Prezentatorul de televiziune a afirmat că reflectarea de către BBC a Cupei Mondiale va acoperi controversa din jurul Qatarului ca ţară gazdă, inclusiv problema drepturilor omului şi a muncitorilor migranţi care au construit stadioanele. "Sunt sigur că o vom face în prima noapte. Nu o vom face la prezentarea fiecărui meci, dar sigur că vom vorbi despre asta şi o vom face într-un mod deschis", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.