Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gas Natural Fenosa a fost vândută. Cine este noul proprietar

Business24.ro
conducta gaze

După 19 ani de activitate, spaniolii de la Gas Natural Fenosa se retrag din Moldova. Cel mai mare distribuitor de energie electrică din ţară a fost vândut grupului internațional Duet Private Equity Limited. Tranzacţia urmează să fie finalizată până în luna iunie.

Citește și: Italia ar depinde 50% de importurile de gaze din Germania fără TAP: director general

Într-un comunicat de presă Gas Natural Fenosa anunţă că vânzarea întreprinderii nu va afecta în niciun mod consumatorii finali, iar compania va continua să presteze servicii de calitate, conform standardelor europene. Cel mai mare distribuitor de energie electrică din Moldova, Gas Natural Fenosa, deserveşte în prezent în jur de 900 de mii de persoane din centrul şi sudul ţării, ceea ce constituie aproape 70 la sută din teritoriul republicii.

Reţelele electrice moldoveneşti din centrul şi sudul ţării au fost cumpărate în data de 7 februarie 2000 de grupul spaniol Union Fenosa International. Pe parcursul celor peste 19 ani de activitate în Republica Moldova grupul spaniol a efectuat investiții de peste 326 de milioane de dolari în renovarea și modernizarea rețelelor electrice.

Informația despre vânzarea afacerii Gas Natural Fenosa din R. Moldova a apărut în presa spaniolă la începutul anului 2018. Reprezentanţii companiei nu au confirmat atunci zvonurile. Detalii despre tranzacţia cu grupului internațional Duet Private Equity Limited nu se cunosc deocamdată. Suma tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Noul proprietar are sediul în Londra şi o gamă vastă de investiții în diverse tipuri de active cu o strategie de creștere în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.