Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia ar depinde 50% de importurile de gaze din Germania fără TAP: director general

newsonly.gr
gaze naturale

Italia va depinde de importurile de gaze naturale prin Germania, fără Trans-Adriatic Pipeline (TAP), a declarat directorul executiv al TAP Luca Schieppati.

Citește și: Un american și-a dat în judecată părinții pentru că i-au distrus colecția de filme porno

El a subliniat că diversificarea surselor este vitală, iar TAP ajută foarte mult în acest sens. "Dacă nu ar exista TAP, Italia ar depinde mai mult de 50% din importurile din Germania, cu o posibilă creștere a costurilor de transport", a declarat Schieppati, conforml Trend citând consorțiul TAP AG.

El a subliniat că Italia este țara europeană cu cea mai mare utilizare a gazelor naturale: metanul reprezintă 36% din consumul de energie și 44% din producția de energie electrică.

Aproximativ 82% din familii folosesc gaz pentru încălzire și gătire, a adăugat directorul general al TAP. "Cererea de gaze este în creștere în Europa, deoarece este legată de angajamentul de a reduce utilizarea cărbunelui și a energiei nucleare și de a asigura tranziția către o utilizare pe scară largă a energiei regenerabile", a adăugat Schieppati.

Proiectul TAP, în valoare de 4,5 miliarde de euro, este unul dintre proiectele energetice prioritare pentru Uniunea Europeană (UE). Proiectul prevede transportul gazelor provenind de la stadiul 2 Shah Deniz din Azerbaidjan către țările UE.

Conectandu-se cu TANAP la granița greco-turcă, TAP va trece de nordul Greciei, Albania și Marea Adriatică înainte de a ajunge pe țărmul din sudul Italiei pentru a se conecta la rețeaua italiană de gaze naturale.

Proiectul este în prezent în faza de construcție, care a început în 2016. Odată construită, TAP va oferi o rută de transport directă și eficientă, deschizând Coridorul Sudic al gazului, un proiect lung de 3500 de kilometri care se întinde de la Marea Caspică până în Europa.

Acționarii TAP includ BP (20%), SOCAR (20%), Snam S.p.A. (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) și Axpo (5%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.