Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gavrilița: R. Moldova nu are nevoie de volume foarte mari de gaze

gov.md
natalia gavrilita

Dacă Moldova nu va ajunge la un acord cu Gazprom, atunci va trebui să cheltuie aproximativ 800 de milioane de euro, în următoarele cinci luni, pentru a cumpăra gaz de alţi furnizori.

Declaraţia a fost făcută pentru "Financial Times" de prim-ministrul Natalia Gavrilița, care susţine că Moldova ar avea nevoie de asistenţa Uniunii Europene, transmite publika.md.

Premierul a mai declarat că ar prefera să nu fie nevoită să aleagă între gaze mai ieftine și relații strânse cu Bruxelles-ul.

Potrivit Nataliei Gavriliţa, "Moldova nu are nevoie de volume foarte mari de gaze şi speră că putem conta pe un sprijin de durată din partea UE".

Comentând decizia Comisiei Europene de a ne aloca 60 de milioane de euro pentru a face față crizei energetice, Gavrilița a declarat că acest grant va ajuta la continuarea negocierilor cu Gazprom, fără o presiune a termenului limită.

Totodată, potrivit Financial Times, premierul a refuzat să comenteze dacă Moldova a primit propuneri de la companiile europene de a cumpăra gaze la un preț sub cel de piaţă, ca alternativă la oferta Gazprom. Gavriliţa a reiterat că ţara noastră vrea un contract pe termen lung cu concernul rus, la un preț care să ne ajute să depășim actuala criză.

Joi, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, a declarat că soluţia nu este ca UE să ofere mai mulţi bani pentru acoperirea diferenţei dintre preţurile actuale şi cele pe care le solicită Gazprom.

Oficialul european a subliniat că blocul comunitar poate veni cu alte soluţii pe termen mediu, cum ar fi diversificarea surselor de energie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.