Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gazele naturale se apropie de pragul de 2 dolari, cererea europeană fiind mai puțin încurajată

http://caspianbarrel.org
gaze europa

Gazele naturale (XNG/USD) au sărit de la minimul ultimilor patru ani, care au fost înregistrate joi la 2,04 dolari. Saltul gazelor naturale vine după ce SUA au aprobat planurile pentru lovituri militare atât în Irak, cât și în Siria. Între timp, o încetare a focului între Israel și Hamas nu a avut loc după ce Hamas a revenit asupra angajamentelor anterioare pe care le-a convenit asupra termenilor, scrie fxstreet.com.

Dolarul american (USD), care este corelat negativ cu Nat Gas, a avut o criză peste noapte, unde comercianții au vândut dolarul după ce datele privind șomajul din SUA au început să semnaleze un posibil punct critic. Datele privind reducerile de locuri de muncă din SUA au arătat mai mult decât dublul numărului de concedieri în ianuarie față de decembrie, în timp ce atât cererile inițiale, cât și cele continue de șomaj încep să crească față de săptămâna trecută. O mare ratare a raportului privind locurile de muncă din SUA ar putea însemna o slăbiciune mai substanțială pentru Greenback în viitor.

Gazul natural se tranzacționează la 2,08 USD per MMBtu la momentul scrierii.

Cererea de gaze în Europa nu va crește mai mult decât în mod normal. Redresarea industrială sperată nu are loc din cauza incertitudinilor legate de un preț stabil al gazelor, aprovizionarea pentru iarna viitoare fiind incertă, iar conflictul Ucraina-Rusia este încă în curs de desfășurare.

Importurile de gaze naturale ale Japoniei au scăzut pentru luna ianuarie la cel mai scăzut nivel din 2009.

Europa semnează un acord cu Algeria pentru a-și cumpăra gazul pe o perioadă de zece ani.

Moratoriul asupra proiectelor miniere de gaze pe care administrația Biden l-a pus în aplicare ar putea însemna riscuri pentru dependența Europei de livrările de gaze din SUA pentru toamna și iarna viitoare.

Analiza tehnică a gazelor naturale în funcție de oprirea sau continuarea focului

Gazele naturale se tranzacționează fie pe punctul de a scădea sub 2,00 USD, fie de a sări înapoi peste 2,10 USD. Deși Qatarul a declarat că Israelul a fost de acord cu un acord de încetare a focului pe masă, Hamas nu este pregătită să facă acest lucru. Riscul unei încetări a focului sau al unui acord de încetare a focului în weekend ar putea însemna un salt atât al prețurilor petrolului, cât și al gazelor, pe fondul unei posibile incertitudini.

Partea bună este că gazele naturale se confruntă cu câteva niveluri tehnice esențiale la care să revină. În primul rând, minimul lunii ianuarie la 2,10 USD trebuie recuperat din nou. Următorul este nivelul intermediar aproape de 2.48 USD. Odată ce zona este lovită, așteptați-vă să vedeți un test de aproape 2,57 USD la linia violet.

Odată ce minimul actual de 2,04 USD este testat sau rupt din nou, așteptați-vă ca cifra mare de 2,00 USD să se diminueze sub presiune. Primul nivel de căutat este aproape de 1.96 USD (nivel portocaliu), care datează din august 2020. Următoarea este linia roșie din apropierea valorii de 1,51 USD, minimul lunii iunie 2021.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.