Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gazoductul Pakistan Stream va putea transporta gaze din diverse surse

Energynomics
gazoduct

Pakistan Stream capabil să pompeze nu numai GNL regazificat, dar, de asemenea, gaz din Iran și Turkmenistan, a declarat ministrul rus al energiei Nikolai Shulginov într-un interviu acordat ziarului pakistanez The Nation înaintea unei reuniuni a comisiei interguvernamentale, anunță interfax.com.

Conducta este semnificativă atât pentru Rusia, cât și pentru Pakistan. Guvernul rus îi acordă o atenție deosebită, a spus Shulginov.

"Abordarea implementării unor astfel de proiecte trebuie să fie cuprinzătoare, înseamnă nu doar o conductă, ci și o sursă de gaz pentru aceasta. Și discutăm în prezent proiectul atât din punctul de vedere al transportului de gaze regazificate, cât și al gazului din conducte - din Iran sau care vine prin TAPI. Este esențial să studiem cu atenție toate opțiunile disponibile și să ajungem la cea mai transparentă și justificată din punct de vedere economic", a spus Shulginov.

"Cred că vom elabora o foaie de parcurs pe acest proiect în viitorul apropiat. Documentele relevante au fost finalizate de grupurile de lucru ale celor două țări în luna februarie a anului trecut. Această problemă va fi cu siguranță ridicată în cadrul unei reuniuni a comisiei interguvernamentale", a spus el.

Rusia și Pakistanul au semnat un acord interguvernamental privind construcția gazoductului nord-sud de la Karachi la Lahore în 2015. Acordul prevede construirea unei conducte de 1.100 km capabilă să transporte 12,3 miliarde de metri cubi de gaz pe an. Conducta ar trebui să lege terminalele de gaze naturale lichefiate din porturile Karachi și Gwadar din sudul Pakistanului cu centralele electrice și consumatorii industriali de gaze din Lahore, în nordul țării.

Pakistanul a produs 32,7 bcm de gaz și a consumat 44,8 bcm în 2021, importând peste 12 bcm pentru a acoperi diferența.

Comentând perspectivele de furnizare a GNL rusesc în Pakistan, Shulginov a declarat că cea mai mare parte a GNL-ului rusesc a fost vândut prin contracte pe termen lung. "Cu toate acestea, există volume spot, oferta lor poate fi negociată, de asemenea. Ne propunem să creștem producția anuală totală de GNL până la 100 de milioane de tone până în 2030. În opinia noastră, acesta este volumul suplimentar care poate fi discutat. Mai ales dacă luăm în considerare cererea tot mai mare de gaze în Pakistan", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.