Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gazonul artificial, interzis la meciurile din Liga I, din sezonul viitor

a1.ro
stadion ion oblemenco

Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis, miercuri, modificarea ROAF, astfel încât, începând din sezonul 2019-2020, în Liga 1 să nu se mai poată juca pe suprafaţă de joc sintetică. În acelaşi timp, toate cluburile, indiferent de eşalon, vor fi obligate să furnizeze suprafeţe de joc în condiţii optime, informează FRF.

Astfel, terenurile de joc pe care se desfăşoară jocuri din cadrul Campionatului naţional Liga I vor fi acoperite doar cu gazon natural sau hibrid.

Pentru evitarea oricărui dubiu, niciun joc din cadrul Campionatului Naţional Liga I nu se va desfăşura pe o suprafaţă de joc alcătuită din gazon artificial.

Prin gazon artificial se înţelege orice suprafaţă de joc care nu este sau nu a fost creată, în mod predominant, din iarbă naturală.

Clubul din Liga I care are gazon artificial este Concordia Chiajna.

Ca până acum, stadioanele trebuie să fie dotate cu instalaţie de nocturnă, sistem de încălzire a terenului de joc care să permită desfăşurarea normală a jocurilor programate în perioadele cu temperaturi negative şi minimum 300 de locuri acoperite.

Prin excepţie, cluburile promovate pentru prima dată în Liga 1 pot beneficia de o perioadă de graţie de maximum un an competiţional, până la terminarea sezonului respectiv, pentru a-şi moderniza propriul stadion şi a-l aduce la standardele necesare. Perioada de graţie nu operează în privinţa gazonului şi a măsurilor de siguranţă prevăzute de art.10 alin.1, lit.h) şi ţ) din Legea nr. 4/2008 completată cu prevederile Legii nr. 10/2012 , acestea fiind obligatorii.

De asemenea, s-a aprobat introducerea obligativităţii tuturor cluburilor, indiferent de eşalon, de a avea neapărat un responsabil cu întreţinerea gazonului pentru a putea participa în competiţii.

Totodată, cluburilor care nu oferă o suprafaţă de joc regulamentară, li se va suspenda omologarea stadionului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.