Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gazonul de pe Arena Națională a fost schimbat din nou - Gabriela Firea dezvăluie care a fost prețul

Arena Nationala stadion

Primăria Capitalei a schimbat, după doi ani, gazonul de pe Arena Națională, cu o săptămână înainte de meciul dintre România și Spania. Primarul general, Gabriela Firea, spune că nu vor fi probleme la acest meci, iar gazonul „nu se va desprinde”, așa cum s-a întâmplat la alte partide, informează mediafax.

„Gazonul a fost montat în 5 zile. La două zile după montaj se poate juca orice meci, nu există niciun risc (…) Nu vom avea surprize ca jucărorii să fie încurcați, așa cum s-a văzut în alte meciuri, s-a desprins, și nu este cazul să avem acum această situație. Acest gazon este schimbat după doi ani, în premieră Primăria Capitalei a organizat o licitație internațională deschisă”, a declarat, joi, Gabriela Firea, la Arena Națională.

Edilul Capitalei a mai precizat că primăria are un contract cadru pentru mentenanța gazonului în valoare de 4 milioane de euro, pe patru ani.

„Avem un contract cadru, pe patru ani, în valoare de aproxmativ 4 milioane de euro, dar bineînțeles, toate lucrările se vor face numai la comanda Primăriei Capitalei. Gazonul și montajul a costat în jur de 230 – 240 de mii de euro, este suma standard pentru întreaga Europă. Țin să menționez că în comparație cu contractul din 2014, costul de acum, atât al întreținerii gazonului cât și al instalațiilor necesare bunei funcționări, avem un buget mult mai mic și am făcut o reducere de cheltuieli de circa 700 de mii de euro”, a mai precizat Gabriela Firea.

O nouă DEMISIE din ALDE - Cine îi spune 'la revedere' lui Tăriceanu și rămâne alături de Viorica Dăncilă

„Nu vom avea probleme cu stabilitatea lui, se poate juca și mâine. Totul este pregătit sub monitorizarea UEFA. Nu există termen de garanție. Este un gazon 100% natural. Noi, prin mentenanță facem tot ce se poate ca gazonul să arate bine la fiecare meci”, a declarat Stelian Dia, directorul societăți care a montat gazonul.

Întrebat cât poate rezista un gazon pe Arena Națională, acesta a precizat că aproximativ un an.

„Depinde de uzură, în mod normal, un gazon pe Arena Națională, în miroclimatul specific al acestei arene, nu poate să reziste mai mult de un an de zile”, a mai precizat Dia.

Primul meci care se va juca pe acest gazon va fi săptămâna viitoare, pe 5 septembrie, între România și Spania, în preliminariile Euro 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.