Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gazprom nu-și respectă obligațiile contractuale. Moldova va primi cu 30% mai puțin gaz în octombrie

Concernul rus Gazprom va livra un volum redus de gaze naturale pentru R.Moldova în luna octombrie. Despre acest lucru a anunțat viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Potrivit demnitarului, astăzi, Moldovagaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie, conform deschide.md.

„Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie a anului trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat el.

De menționat că Andrei Spînu a anunțat că, începând cu 1 octombrie, Republica Moldova ar urma să achite un preț aproximativ de 1050 de dolari pentru mia de metri cubi, față de 1880 dolari cât achită acum.

În seara zilei de joi, 29 septembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a anunțat procurarea, prin intermediul „Energocom”, a 15 milioane m3 de gaze naturale de la Moldovagaz la un preț de 511 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.