Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gazprom pregătește contracte pe 15 ani pentru livrările de gaze către Kârgâzstan, Kazahstan și Uzbekistan

Gazprom
Gazprom

Gazprom se pregătește să semneze contracte de furnizare de gaze pe termen mediu cu Kârgâzstan, Kazahstan și Uzbekistan la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg din vara anului 2024, a declarat președintele consiliului de administrație al Gazprom, Alexei Miller, la ultima conferință telefonică a companiei înainte de Anul Nou, scrie interfax.com.

După cum s-a raportat, transporturile de gaz rusesc prin Kazahstan către Uzbekistan au început în acest an prin intermediul sistemului de transport al gazelor din Asia Centrală - Centru, care a fost trecut în modul invers. Acordul de doi ani dintre UzGasTrade și Gazprom Export LLC prevede un volum de export de 9 mmc pe zi, sau aproape 2,8 miliarde de metri cubi pe an.

În decembrie, a fost selectată integral prima etapă a capacității în regim reverse flow.

"La începutul lunii decembrie a acestui an, temperaturile de îngheț au fost înregistrate și în Republica Uzbecă. Dumneavoastră și cu mine am asigurat aprovizionarea cu gaze a Uzbekistanului în volume de două ori mai mari decât obligațiile noastre contractuale zilnice. Chiar și astăzi, în luna decembrie, furnizăm gaze Uzbekistanului la nivel maxim posibil din punct de vedere tehnologic prin conducta de gaze Asia Centrală - Centru", a afirmat Miller.

"De asemenea, dumneavoastră și cu mine, într-un timp foarte scurt, am început implementarea celei de-a doua etape de creștere a capacității de transport al gazelor pe coridorul Asia Centrală – Centru. Sarcina este din nou stabilită pentru o perioadă ultra-scurtă - până la 1 noiembrie 2025, trebuie să începem să furnizăm volume semnificativ mai mari. În plus, contractele pe termen mediu de cincisprezece ani, pe care le-am convenit cu partenerii noștri din Kârgâzstan, Kazahstan și Uzbekistan, vor fi încheiate la mijlocul anului viitor la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg. Iar la 1 noiembrie 2025, vor începe transporturi fiabile și stabile în baza acestor contracte către republicile din Asia Centrală", a declarat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.