Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gelu Diaconu, fost preşedinte ANAF, desfiinţează 'impozitul pe gospodărie': NEREALIZABIL

gelu diaconu sef anaf

Gelu Ştefan Diaconu, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, instituţia care se ocupă de colectarea impozitelor, critică iniţiativa guvernului de a introduce un "impozit pe gospodărie".

"Această iniţiativă este complet nerealizabilă în termen rezonabil, într-un orizont de 2-3 ani, din perspectiva administrării fiscale. Putem reglementa orice scenariu în domeniul fiscalităţii. Putem introduce şi scoate orice impozit, în funcţie de politica dorită la un moment dat. Problema cea mai complicată este punerea în aplicare. Este o iniţiativă, după părerea mea, uşor deplasată, ca să folosesc cuvinte mai blânde, nerealizabilă într-un orizont de timp rezonabil", a declarat Diaconu pentru stiripesurse.ro, precizând că după Paşte va publica o analiză mai amplă a iniţiativei Guvernului.

Vezi şi: Preşedintele ANAF, precizări despre noul impozit 'pe gospodărie'/ VIDEO

Vezi şi: Ministrul Muncii anunță introducerea IMPOZITULUI pe gospodărie: Este sistemul american

Ministerul de Finanțe are în lucru un proiect de modificare a Codului fiscal, printre propuneri numărându-se introducerea de la 1 ianuarie 2018 a unei cote unice de impozit pe venit de 10%, acordarea unor deduceri fiscale și introducerea noțiunii de gospodărie recunoscută fiscal, a anunțat miercuri ministrul Viorel Ștefan.

Pentru implementarea noului tip de impozitare va fi nevoie de 35.000 de consultanţi fiscali (unul la 200 de gospodării), care să fie plătiţi cu 10.000 de lei pe lună. Iniţiativa a stârnit critici vehemente din partea opoziţiei parlamentare. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că prin acest impozit s-ar implementa "modelul american".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.