Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gelu Diaconu mitraliază PSD și PNL după prognoza Fitch: 'Din lac în puț'

gelu diaconu sef anaf

Gelu Diaconu, fost șef ANAF, nu pare deloc surprins de analiza Fitch, care a retrogradat perspectiva de țară a României de la stabilă la negativă. Mai mult, Diaconu acuză deopotrivă PSD și PNL pentru situația la care s-a ajuns, punctând că ambii protagoniști „ascund realitatea în dosarul intereselor electorale”.

„Din lac în put! Sau de la populismul desantat psd-ist la neputința guvernării liberale.

După cum era de așteptat agenția Fitch Ratings a retrogradat perspectiva de țară a României de la stabilă la negativă. Rezumand analiza Fitch, perspectiva negativă se datorează "înrăutățirii SUBSTANȚIALE a finanțelor publice așteptate pe termen scurt " precum și "istoricului slab în ceea ce privește consolidarea fiscală".
Atenție! Fitch își bazează prognoza negativă pe speranța că guvernul "va reduce sau anula majorarea pensiilor din luna septembrie".
S-a ajuns exact în situația pe care v-am tot invocat-o de vreo trei ani de zile în acest colt de pagină.

Tăriceanu, scrisoare către partidele din Opoziție: 'Comisia Parlamentară să investigheze Operațiunea Sparanghel'

În schimb, mass-media și influencerii din solda PSD atribuie exclusiv acestă înrăutățire guvernării PNL în timp ce noile "gazete de perete" liberale pun această situație pe seama virusului ucigaș evitând vreo critică la adresa lui Citu&co.
Ambii protagoniști politici (PSD și PNL) cat și slugile lor din mass-media ascund realitatea în dosul intereselor electorale, mințindu-va din nou sfruntat.

Este incredibil de câtă ipocrizie pot da dovadă tocmai autorii dezastrului. Astfel, personajele politice de teapa lui Orlando Teodorovici sau Olguta Vasilescu, în loc sa fie aruncate la lada de gunoi a istoriei, li se face loc în spațiul public pentru a-și debita inepțiile și a-și manifesta îngrijorarea față de soarta țării.
Pe de altă parte, un guvern neputincios, cu un ministru de finanțe deseori ridicol, trâmbițeaza zilnic despre moștenirea PSD și "mărețele" lor initiative/realizări. In fapt, dincolo de propaganda zilnică, rezultatele guvernului Orban sub atenta "coordonare" a președintelui Iohannis, în materie de CONSOLIDARE FISCALĂ (adică cauza dezastrului finanțelor publice semnalata și de agenția Fitch) sunt un zero absolut.
Nici o măsură de anulare a avantajelor fiscale create de lobby-ul psd-ist sau de întărire a capacității administrative de colectare a veniturilor statului!
Nici o măsură de reducere a cheltuielilor bugetare structurale generate de populismul grețos al guvernului anterior sau de nababii hrăniți cu pensii și salarii din bani publici!
Doar câteva exemple:
-doua treimi din bugetul public continua sa se cheltuiesca pe salarii și transferuri sociale
-pensiile speciale ating limite nesimțite
-restructurarea ANAF, un proiect psd-ist preluat de Citu, este în fapt o apă de ploaie vândută fraierilor pe post de elixir
-digitalizarea administrarii fiscale prezentată ca un fel de panaceu universal este o peticire anemica a unui dezastru mostenit
-aparatul politic și administrativ în loc sa fie redus drastic s-a lărgit făcând loc noilor pilosi de sorginte liberală
-au fost promovați în funcții tot felul de politruci habarnisti exact după modelul patentat de PSD
-au fost menținute în funcție multe cozi de topor psd-iste, exemplul dubiosului Ionuț Misa fiind strigător la cer
-banii publici, de data aceasta proveniți masiv din împrumuturi, sunt tocați clientelar sau cu lipsă de măsură exact ca și în trecut.

Virusul ucigaș Covid-19 face victime nevinovate din rândul oamenilor cu sistemul imunitar precar.
Virusul guvernărilor proaste are ca victime sigure țări precum România, care sub guvernarea PSD și PNL, ne-o spune în cuvinte atent alese și Fitch Ratings, se află printre tarile cu perspectivă negativă. Dincolo de aceasta există doar incapacitatea de plată si/sau falimentul”, scrie Diaconu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.