Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gelu Diaconu primește replica, după ce a spus că a fost AMENINȚAT: 'Era plecat din țară, cu telefonul închis'

Laurentiu Ciurel

Gelu Diaconu a acuzat că fostul director al Complexului Energetic Olenia, Laurențiu Ciurel, l-ar fi amenințat pentru că a îndrăznit să blocheze conturile CEO, pentru datorii la bugetul de stat. Contactat de STIRIPESURSE.RO, Ciurel a spus că altfel a stat situația. Totul a plecat de la o neînțelegere. Pentru că CEO avea bani de recuperat de la bugetul de stat, a fost nevoie ca instituția să rămână datoare la stat pentru a-și primi banii. Asta, în urma unei înțelegeri cu Darius Vâlcov, ministru al Finanțelor la acea vreme.

Ciurel a declarat că a încercat să vorbească cu Gelu Diaconu, dar acesta era plecat din țară și avea telefonul închis. În plus, fostul șef al CEO lansează și un atac. ”O mare parte din arieratele din economie sunt cauzate de obtuzitatea si lipsa de profesionalism de care au dat dovadă persoanelor de conducere din acea vreme, care aplicau tratamente diferite, functie de comenzile primite din zone...nestiute.”, a punctat Ciurel.

”In perioada 2012-2106 am fost director la Complexul Energetic Olenia. CEO avea de incasat peste 700 milioane de lei de la primariile Timisoara, Oradea, Arad, etc., pentru carbunele livrat termocentralelor. Primariile nu erau insa capitalizate cu cash, iar plata se facea, in general, prin compensarea unor datorii la bugetul de stat. Deci, cand primariile primeau bani, acestia se virau automat la bugetul statului in contul datoriilor CEO. Ca sa pot primi banii, trebuia ca CEO sa aiba, pentru o perioada scurta, datorii la Buget.

Citește și: A ieșit la iveală! Oamenii au intervenit când Magdalena Șerban a împins prima fată! Cum s-a scuzat asasina – acuze dure la adresa tinerei

1. In urma unei discutii avute cu ministrul Finantelor, Darius Valcov, si cu secretarul de stat, Jiru, s-a hotarat sa intarziem cu plata unor datorii la Bugetul de stat in vederea compensarilor. In perioada perfectarii circuitului de compensare, ne-am trezit ca ANAF ne-a blocat conturile si a tras banii din cont. Dl. Diaconu era plecat din tara, cu telefonul inchis, nu am putut interveni nici, eu nici Ministerul de Finante. Astfel, CEO a pierdut sume importante, pentru ca banii primiti de primarii erau cu destinatie speciala, plata combustil pentru iarna.

2. I-am reprosat d-lui Diaconu ca nu aplica aceleasi tratamente multor alte companii. De exemplu, Complexul Energetic Hunedoara nu avea platit la Buget absolut nimic in toata perioada 2013-2014, cu datorii de peste un miliard.

Citește și: A ieșit la iveală! Oamenii au intervenit când Magdalena Șerban a împins prima fată! Cum s-a scuzat asasina – acuze dure la adresa tinerei

Alt exemplu, Clubul Pandurii, la care timp de 10 ani nu se facuse nici un control, unde chiar eu am gasit si semnalat o datorie la Buget de peste 6 milioane de lei.

Este adevarat ca gradul de colectare in peroada 2012-2016 a fost superior altor perioade datorita ANAF si a dlui Diaconu, dar tot atat de adevarat este si ca o mare parte din arieratele din economie in acea perioada sunt cauzate de obtuzitatea si lipsa de profesionalism de care au dat dovadă persoanelor de conducere din acea vreme, care aplicau tratamente diferite, functie de comenzile primite din zone...nestiute.”, a spus Ciurel pentru STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Primăria Capitalei REACȚIONEAZĂ! Ce spune referitor la crima de la Dristor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.