Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gelu Diaconu, fostul preşedinte ANAF, spune 'ADEVĂRUL despre datoriile Realitatea TV'

gelu diaconu sef anaf

Gelu Diaconu, fostul preşedinte ANAF din perioada 2012-2016, combate două dintre "minciunile ordinare" din spaţiul public. Acesta dă detalii despre activitatea ANAF cu privire la insolvenţa Realitatea TV şi datoriile companiilor de stat.

Vezi şi: 'Crăciunul' la DNA: Surprize importante pregătite de procurorii anticorupţie până la finalul anului (surse)

"Adevarul despre datoriile Realitatea TV si ale companiilor de stat!

In epoca fake news, resemnarea si acceptarea minciunilor dinamiteaza democratia in sine, ajutand regimurile cu tendinte totalitariste sa obtina sprijinul unei parti semnificative a opiniei publice.

In ce ma priveste, nu am de gand sa las pe nimeni sa-mi pateze reputatia si cariera profesionala. Astazi, “tratez” doua dintre minciunile ordinare care sunt vehiculate constant in spatiul public", scrie Gelu Diaconu, după care continuă:

"1. Gelu Diaconu “n-a executat Realitatea TV care are datorii si i-a protejat, iar celor de la Antene le-a confiscat sediul”!

Adevarul: in timpul mandatului meu vazand ca instanta pur si simplu refuza sa pronunte falimentul Realitatea Tv, la sfarsitul perioadei prevazute de Legea insolventei, astfel incat ANAF sa poata incepe executarea pentru recuperarea datoriilor, institutia pe care o conduceam a facut plangere penala! Da, plangere penala! Mai ales ca, in perioada insolventei, datoriile au crescut de 6 ori, ajungand la cateva zeci de milioane! Ce s-a intamplat cu ea si cum isi face justitia treaba....doar intuiesc! De ce credeti ca am fost si sunt atacat la acest post TV atat de des?

Cat priveste punerea in executare a hotararii judecatoresti in cazul Antena TV, doar atat: ANAF a actionat impecabil din punct de vedere legal. Si au muncit sub o presiune enorma zeci de specialisti pe care unii “avocati” de pripas doar ii injura!

2. Gelu Diaconu “nu a poprit conturile societatilor de stat cu datorii”

Adevarul: Am poprit conturile la toate societatile de stat care inregistrau restante. Amintesc doar cateva despre care unii ziaristi onesti au avut curajul sa scrie: RATB, TVR, CE Oltenia. De altfel, managerul CE Oltenia, Laurentiu Ciurel, ma ameninta public in acea perioada pentru ca am indraznit asa ceva (vedeti link). Altii ma sunau si incercau sa ma impresioneze spunandu-mi ca acele companii sunt de interes public.

Lumea trebuie sa inteleaga ca, daca Guvernul stabileste esalonarea unor datorii sau decide intrarea in lichidare voluntara a unei companii de stat, ANAF se supune deciziei. Insa, in mandatul meu, absolut toti au avut popriri si au intrat in executare silita, atunci cand legea permitea si nu erau cu datoriile la zi."

Vezi şi: ATENŢIE! Indicaţiile specialiştilor: Cum să NU dai bolile mai departe în sezonul rece

"Inteleg ca oamenii mai putin educati pot fi indoctrinati cu minciuni, inteleg ca propagandistii din mass-media sunt platiti de evazionisti. Inteleg chiar si ca jurnalisti cu pretentii de arhangheli ai dreptatii au in fisa postului critica statului cu orice pret, chiar daca asta inseamna sa faca selectia stirilor prin omisiune. Dar, nu pot sa inteleg cum pot propaga aceste minciuni oameni inteligenti care cunosc adevarul si nu sunt in slujba nimanui. Si, mai ales de ce fac asta?! Pana una alta, incep sa cred in zicala: cand te injura toate taberele, inseamna ca ai facut sigur ceva bine!", concluzionează fostul preşedinte ANAF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.