Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gelu Diaconu s-a dezlănțuit la adresa DNA, după dezvăluirile explozive apărute în presă: 'Nu prezintă niciodată abuzurile și rateurile'

gelu diaconu sef anaf

Fostul șef al Fiscului Gelu Diaconu continuă războiul cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupție (DNA). De data aceasta, Gelu Diaconu reacţionează după ce în presă au apărut informaţii cu privire la comportamentul procurorului Eugen Stoina. Gelu Diaconu susţine că "rapoartele triumfaliste ale DNA nu prezintă niciodată abuzurile și rateurile" şi relatează cum procurorul Eugen Stoina a instrumentat celebrul dosar al vameşilor de la Otopeni.

Curtea de Conturi a făcut 'ravagii' la companiile de stat: Ce nereguli grave au fost descoperite la CNAIR

"Capetelor înfierbântate care fetișizează activitatea DNA le aduc aminte că procurorul din știrea de mai jos (procurorul Stoina, n.r.) este una și aceeași persoană cu cea care a instrumentat 'dosarul vameșilor de la Otopeni'. Atunci, am aflat prima dată cum se fabrică dosarele! Și, nu uitaţi: rapoartele triumfaliste ale DNA nu prezintă niciodată abuzurile și rateurile! Iar când aflaţi de ele, propaganda 'bună' vă zice că sunt făcături.
În decembrie 2006, pentru 21 de vameși ai biroului vamal Otopeni avea sa înceapă un calvar de aproape zece ani de zile: reținuți, arestați, alungați din funcția publică, unul decedat în timpul procesului penal și toți cu viața și cariera distrusă!!!
Pe atunci, fiind șeful Autorității Naţionale a Vămilor am crezut că este vorba despre o investigație serioasă. Ulterior aveam să aflu detalii incredibile despre modalitatea de fabricare a probelor din acest dosar.

Operaţiunea 'cârtiţa' la DNA şi o clasare care i-a adus o plângere şefului secţiei de combatere a corupţiei/ STENOGRAME

Instanța de judecată avea să constate că nu a existat nici o probă certă împotriva acuzaților și că 'administrarea (...) probelor, ca parte a unui proces echitabil, ocupă un loc preeminent într-o societate democratică și nu poate fi sacrificată în favoarea eficienței luptei anticorupție'.
În martie 2015, aveau să fie cu toții achitați și reintegrați in funcția publică. Repet: după aproape 10 ani și un deces!
Mai mult, la data achitării, fiind președinte ANAF, a trebuit să găsesc sursa de finanțare a despăgubirilor acordate acestor funcționari publici. Peste 900.000 de euro!!! Ce folos! O mare parte din viață le-a fost distrusă!!!
Ați citit/auzit în vreunul din rapoartele triumfaliste ale DNA de acest episod? 
Credeți că nu se știa la nivelul șefilor că procurorul Stoina era mangă zilnic, la serviciu? Pe naiba, o știau până și jandarmii de la poarta DNA!", a scris miercuri Gelu Diaconu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul şef al Fiscului insinuează că şi procurorul care a investigat dosarul său avea obiceiuri "bahice". "Dar despre episoadele bahice cotidiene ale altui procuror specializat în partida romilor credeți că nu se știa la cel mai înalt nivel?! Așa că, toți cei care ați strâmbat din nas la postarea mea precedentă mai citiți-o o dată. Poate vă mai atenuează fierbințeala din creier!", mai scrie Gelu Diaconu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.