Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiunea 'cârtiţa' la DNA şi o clasare care i-a adus o plângere şefului secţiei de combatere a corupţiei/ STENOGRAME

dna-concurs

Procurorul Gheorghe Popoviciu, seful secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, a clasat un dosar în care era denunţată o posibilă "cârtiţă" în interiorul instituţiei, un poliţist judiciar neindentificat. Acuzat că nu  a audiat toţi martorii şi că a preluat chiar el dosarul, deşi este şef de secţie, pentru a-l clasa rapid, procurorul Popoviciu s-a ales cu o plângere la ministrul Justiţiei, CSM şi Parchetul General.

Pe 28 noiembrie 2016, un anume Sebastian Dobrescu a făcut un denunţ pe numele unui procuror. La scurt timp, denunţătorul a fost contactat de un cunoscut, Cristian Stoica, care i-a transmis că dosarul deschis în urma denunţului ar putea fi tergiversat. Soluţia ar fi fost, potrivit lui Stoica, apelarea la un anume "Ştefan", poliţist judiciar la DNA, care putea afla informaţii despre dosar. Cu înregistrarea convorbirii cu Stoica, Sebastian Dobrescu s-a prezentat din nou la DNA, unde a depus un nou denunţ.

În mod mai puţin obişnuit, dosarul deschis după al doilea denunţ a fost instrumentat chiar de procurorul şef de secţie, Gheorghe Popoviciu. Acesta solicitat şi date despre convorbirile telefonice ale lui Cristian Stoica şi, în final, după aproape un an, a ajuns la concluzia că presupusa "cârtiţă" din interiorul DNA nu există. Cristian Stoica este acelaşi "Cristi" care apare în înregistrările găsite în calculatorul procurorului DNA Mihaela Iorga-Moraru ca fiind persoana care a pus-o în legătură cu Walter Florian. Potrivit unor surse juridice, Stoica ar fi colaborator al SRI, însă această informaţie nu a putut fi verificată.

Vezi AICI ordonanţa de clasare, cu stenogramele care au stat la baza denunţului! (.pdf)

Clasarea dosarului de către procurorul Gheorghe Popoviciu i-a adus acestuia o plângere la MJ, CSM, PG. Florin Ghiulbenghian, preşedintele asociaţiei EurHONEST, este cel care îl acuză pe şeful secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA de fapte ilegale. Printre motivele plângerii împotriva lui Popoviciu, din memoriul publicat marţi de STIRIPESURSE.RO se numără şi:

"Denuntul din data de 28.11.2016 al lui Sebastian Dobrescu referitor la numitul Stoica Cristian, acelasi “Cristi” care apare in inregistrarile gasite in calculatorul procurorului DNA Mihaela Iorga-Mora ca fiind persoana care l-a pus in legatura cu inculpatului Walter Florian. Respectivul denunt a fost facut in urma unei discutii cu numitul Popovici Gheorghe, procuror sef sectie la Sectia de Combatere a Coruptiei din DNA, in baza discutiei urmand a mai fi audiati cel putin 2 martori care sa coroboreze denuntul si sa permita extinderea cercetarilor in vederea identificarii angajatilor DNA care comunicau date confidentiale din dosare in curs de umarire si care solicitau sume importante in vederea influentatii cercetarii penale. Respectiva plangere a fost clasata de numitul Popovici Gheorghe, procuror sef sectie la Sectia de Combatere a Coruptiei din DNA, prin Ordonanta de clasare din data de 19.10.2017, fara o minima cercetare, fara audierea martorilor suplimentari si in pofida dovezilor clare care impuneau deschiderea dosarului penal."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.