Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

General-maiorul Marius Harabagiu este noul şef al SMFT

MApN

Generalul-maior Marius Harabagiu a preluat, luni, comanda Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT) de la generalul-locotenent Dumitru Scarlat, acesta urmând a-şi continua activitatea ca reprezentant militar al României la NATO şi Uniunea Europeană, informează Ministerul Apărării Naţionale.

"2% din PIB înseamnă şi pentru Statul Major al Forţelor Terestre o alocare financiară consistentă, ce impune o abordare pragmatică a execuţiei bugetare, având rolul de a asigura înlocuirea tehnicii vechi de luptă, echiparea efectivelor cu noua ţinută combat, asigurarea unor condiţii de muncă decente în scopul modernizării şi asigurării forţelor terestre cu capabilităţi şi capacităţi ce pot răspunde provocărilor mediului de securitate din secolul XXI'', a declarat noul şef al SMFT, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Schimbarea comenzii SMFT s-a realizat în cadrul unei ceremonii care a avut loc în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a secretarului de stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Duşa, şi a şefului Statului Major General, general Nicolae Ciucă.

La rândul său, ministrul Leş a mulţumit generalului-locotenent Dumitru Scarlat pentru activitatea depusă şi a apreciat că în noua misiune pe care o va îndeplini la NATO şi UE va reprezenta ţara la nivelul cel mai înalt. "Domnule general Marius Harabagiu, aţi demonstrat perseverenţă şi determinare în exercitarea actului de comandă, ultima poziţie fiind definitorie pentru Armata României, ca şi comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite. Aţi condus şi planificat exerciţiile naţionale şi misiunile noastre în teatrele de operaţii şi aţi adus oamenii acasă în siguranţă. Vă asigur de sprijinul meu şi al conducerii ministerului, de deschidere şi dialog în activitatea pe care o veţi desfăşura", a afirmat Leş.

Potrivit sursei citate, generalul Scarlat a arătat că obiectivele principale ale echipei de conducere a SMFT, în perioada în care a asigurat comanda categoriei de forţe, au fost grija pentru oameni, înzestrarea, operaţionalizarea structurilor, exerciţiile multinaţionale şi executarea misiunilor din teatrele de operaţii. Generalul-maior Marius Harabagiu a fost comandant pluton tancuri, ulterior îndeplinind funcţii în unităţi de aceeaşi armă. A fost şef de stat major la Divizia 1 Infanterie "Dacica", comandantul Brigăzii 1 Mecanizată "Argedava", şeful Direcţiei Instrucţie şi Doctrină din Statul Major General şi comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite. El a executat misiuni în afara teritoriului statului român în Afganistan, Etiopia-Eritreea şi SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.