Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

General ucrainean: Armata rusă îşi continuă ofensiva după cucerirea Avdiivka

Time
ucraina contraofensiva

Trupele ruse încearcă să avanseze şi mai mult în estul Ucrainei, lansând numeroase atacuri la vest de Avdiivka, la o zi după retragerea forţelor Kievului din acest oraş industrial-cheie, a anunţat, duminică, comandantul ucrainean al acestui sector, informează AFP, conform Agerpres.

"În zona Avdiivka, militarii ucraineni au respins 14 atacuri ale ocupantului lângă Lastocikine", un sat situat la mai puţin de doi kilometri de cartierele din nordul oraşului Avdiivka, în regiunea Doneţk, a anunţat pe Telegram generalul Oleksandr Tarnavski.

Mai la sud, în zona Mariinka, forţele ruse au "încercat de 23 de ori să străpungă apărarea trupelor noastre", a adăugat el, informând de asemenea despre ofensive ruse în regiunea sudică Zaporojjia.

Potrivit generalului Tarnavski, forţele Kievului au respins de asemenea 13 "tentative de asalt" ruse lângă satele Robotine şi Verbove (regiunea Zaporojjia), unul dintre rarele locuri unde ucrainenii au eliberat teren în timpul contraofensivei lor din 2023 care în linii mari a eşuat.

"Inamicul a înregistrat acolo pierderi considerabile în oameni şi vehicule blindate", a declarat comandantul ucrainean.

Avans de 8,6 km

Moscova a anunţat sâmbătă o "importantă victorie", revendicând "controlul total" asupra oraşului Avdiivka, cu câteva zile înainte ca invazia rusă să intre în al treilea an.

Duminică, Ministerul Apărării rus a afirmat că a avansat 8,6 kilometri prin cucerirea acestui oraş, în mare parte în ruine, vizat din octombrie de atacuri ruse foarte intense, în pofida pierderilor grele.

Confruntată cu o lipsă tot mai mare de soldaţi şi de armament, armata ucraineană a anunţat că se retrage din Avdiivka în noaptea de vineri spre sâmbătă. Aceasta a fost "o decizie justă", menită "să salveze cât mai multe vieţi posibil", a declarat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.