Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul Daniel Petrescu, fostul șef al Statului Major al Apărării, a fost distins de Patriarhul Daniel cu Ordinul 'Maica Domnului Rugătoarea'

Digi24
Daniel Petrescu

Generalul Daniel Petrescu, fostul șef al Statului Major al Apărării, a fost distins de Patriarhul Daniel cu Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea” (lat. Oranta) pentru mireni. Distincția i-a fost înmânată la data de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, de Părintele Consilier Patriarhal Ciprian Ioniță, după ceremonia de predare a comenzii structurii de forțe a Armatei României.

În cadrul ceremoniei de predare a comenzii, fostul șef al Statului Major al Apărării a fost decorat și de Președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer, scrie basilica.ro.

În cadrul ceremoniei, Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a descris provocările cu care Armata României s-a confruntat în timpul mandatului generalului Daniel Petrescu – printre acestea, pandemia de Covid-19 și războiul din Ucraina.

„Nu cred că poate fi identificată în ultimele trei decenii o perioadă mai plină de provocări de securitate, mai densă în acţiuni, mai complicată, dar şi mai plină de realizări pentru structura de forţe ale Armatei României din ultimii patru ani”, a spus ministrul.

Generalul Daniel Petrescu a menționat, în alocuțiunea din cadrul ceremoniei de joi, că statutul de șef al Statului Major al Apărării este „cea mai onorantă funcție pe care un general o poate avea în cariera sa”.

Noul șef al Statului Major al Apărării este generalul-locotenent Gheorghiță Vlad.

Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea (Oranta)” a fost instituit în Anul omagial 2022, dedicat rugăciunii în viața creștinului, și se acordă pentru „activitatea deosebită în apărarea și slujirea dreptei credințe, precum și în promovarea valorilor liturgice creștine”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.