Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad a preluat, vineri, comanda Diviziei 2 Infanterie 'Getica'

Militari-romani

Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad a preluat, vineri, comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica" de la generalul de brigadă Gheorghe Vişan, ceremonialul desfăşurându-se la sediul comandamentului. 

Locţiitorul şefului Statului Major General, general locotenent Adrian Tonea, a declarat că "noul comandat, generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad are o carieră impresionantă, inclusiv a îndeplinit misiuni în teatrul de operaţiuni din Irak". 

Acesta i-a mulţumit fostului comandant, generalul de brigadă Gheorghe Vişan, pentru cei 37 de ani de carieră militară şi i-a înmânat sabia cu înscrisuri gravate. 

Generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad şi-a început cariera militară în funcţia de Comandant de pluton Tancuri la Regimentul 22 Tancuri în Bucureşti după absolvirea Şcolii militare de ofiţeri activi de Tancuri din Piteşti în anul 1991. 

După absolvirea cursurilor de carieră a fost numit şef al Operaţiilor la Batalionul 22 Tancuri, Bucureşti. A urmat cursurile Facultăţii Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare absolvite în anul 2002 şi a fost numit ofiţer de stat major în G3 Operaţii la Corpul 1 Armată Teritorial, ulterior comandant al Batalionului 631 Tancuri. În anul 2009 a fost numit şef al Planificării în Serviciul Operativ la Statul Major al Forţelor Terestre, ulterior şef al Informaţiilor la Componenta Operaţională Terestră. În anul 2014, a preluat comanda Brigăzii 1 Mecanizată "Argedava", iar în august 2016, a preluat comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită "Getica" (CNII) din Cincu. 

Printre cursurile absolvite, se numără cursul de Sisteme de Comunicaţii şi Informatică absolvit în Ede, Olanda, curs de Operaţii de Menţinere a Păcii - Oberammergau, Germania, şi master în Studii Strategice, U.S. Army War College, Carlisle, SUA. 

În anul 2007 a participat ca ofiţer de stat major în cadrul Comandamentului Multinaţional al Forţei în Irak. A fost decorat cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, Emblema de Merit clasa a III-a "În Serviciul Armatei României", Emblema de Merit clasa a I-a "În Serviciul Păcii", Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Armatei României. 

La activitate au participat reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Statului Major General, Statului Major al Forţelor Terestre, precum şi comandanţi de mari unităţi şi unităţi din cadrul Forţelor Terestre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.