Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul polonez (r.) Jaroslaw Strozyk: 'Administraţia Putin profită de crizele interne din ţări precum România şi Polonia'

www.rumaniamilitary.ro
România Rusia

Administraţia Vladimir Putin profită de crizele interne din ţări est-europene precum România sau Polonia, a afirmat, la Conferinţa organizată de Monitorul Apărării şi Securităţii, generalul polonez (r.) Jaroslaw Strozyk, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Florin Cîțu nu se lasă! ”Credeau că mai au timp să ascundă jaful din banul public”

"Întotdeauna trebuie să analizăm strategiile de securitate şi apărare. În această zonă, analizăm situaţiile din Marea Neagră, Ucraina. Vladimir Putin va folosi orice oportunitate. Diviziunile interne din ţările noastre sunt piese în jocul domnului Putin", a declarat generalul Jaroslaw Strozyk la Conferinţa "Politica de securitate naţională, de la gândirea strategică la instituţiile de securitate şi apărare", organizată de Monitorul Apărării şi Securităţii.

"În privinţa NATO, am auzit discuţii despre Articolul 5 (privind apărarea colectivă -n.red.), aceasta este într-adevăr o întrebare centrală. Recentele atacuri care au vizat rafinării din Arabia Saudită, îmi pun problema în regiunea noastră, adică dacă nu pot apărea astfel de atacuri să spunem la Constanţa ori Ploieşti. Dilemele de acest fel din ţările noastre constituie o sursă prin care Rusia poate polariza", a precizat generalul polonez.

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’ .

În cadrul conferinței, Jaroslaw Strozyk a fost întrebat de Adrian Sârbu, patronul Mediafax, dacă "Polonia se poate apăra de un atac militar dinspre est? Și dacă da, pentru câte zile?"

"Cred că în unele cazuri putem face multe. Însă trebuie să îndeplinim necesitățile unor forțe armate profesioniste: avem nevoie de noi rachete, noi avioane. Și cu acestea, aș spune, că am putea să ne apărăm", a răspuns generalul (r) polonez.

"Nu împotriva întregului inamic, dacă atacă cu toate forțele", a adăugat Strozyk, care a subliniat că "nu putem apăra întreaga Polonie și nu ne putem apăra pe termen lung."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.