Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul Qasem Soleimani, puternicul conducător al armatei ideologice iraniene a primit distincția supremă a țării sale

Qasem Soleimani

Generalul iranian Qasem Soleimani, puternicul conducător al operaţiunilor externe ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a primit distincţia militară supremă a acestei ţări, au anunţat luni oficiali iranieni, informează AFP.

Personalitate carismatică şi artizan al strategiei militare a Iranului în zona sa geografică apropiată, generalul Soleimani este o persoană foarte respectată în ţara sa.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter în engleză, Ghidul Suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a anunţat că generalul de divizie Qasem Soleimani, comandant-şef al forţelor Qods', a fost decorat cu Ordinul Zulfiqar, insignă militară a Republicii Islamice a Iranului ce recompensează excelenţa şi onoarea.

Potrivit agenţiei de presă iraniene Tasnim, apropiată ultraconservatorilor, Ordinul Zulfiqar este cea mai înaltă distincţie militară posibilă în Iran, iar generalul Soleimani este primul care a primit-o după revoluţia islamică din 1979 ce a pus capăt monarhiei în această ţară.

Potrivit tradiţiei musulmane, Zulfiqar este numele sabiei cu două lame îngemănate dată de Mahomed ginerelui său Ali, primul pe linia imamilor veneraţi de şiiţi.

Generalul Soleimani este simbolul sprijinului acordat de Teheran autorităţilor de la Damasc şi Bagdad în lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic şi, în Siria, împotriva insurgenţilor contra puterii lui Bashar al-Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.