Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Genk este prima echipă din Belgia care şi-a reluat antrenamentele

Genk este prima echipă din Belgia care şi-a reluat, luni, antrenamentele, deşi liga profesionsită din această ţară doreşte oprirea defintivă a campionatului, din cauza pandemiei de coronavirus, notează news.ro.

"Toate măsurile de distanţare sunt respectate, 16 jucători de la prima echipă au fost prezenţi. Ei au fost împărţiţi în două grupe de câte opt, fiecare divizată în patru perechi. Fiecare pereche se pregăteşte pe o jumătate de teren cu un antrenor, iar portarii se antrenează separat. Nu se pune problema să treacă pe la vestiare sau pe la duşuri, toată lumea se schimbă acasă, înainte şi după şedinţe. La fel pentru mese, fiecare la el acasă", a declarat directorul tehnic Dimitri De Conde, potrivit lesoir.be.

Liga profesionistă belgiană vrea să oprească definitiv campionatul şi să atribuie titlul grupării FC Bruges, clasată pe primul loc după 29 din cele 30 de etape ale sezonului regulat.

Dacă sezonul nu se va mai relua, Genk, locul 7 în clasament, nu va evolua în cupele europene, sezonul viitor.

"Există destine mai rele. Pentru moment, nu ne plângem", a declarat, luni, antrenorul echipei, germanul Hannes Wolf.

Adunarea generală a ligii profesioniste belgiene va avea loc la 15 aprilie, când cele 24 de cluburi din primele două divizii vor lua o decizie privind continuarea sau nu a sezonului.

Joi, UEFA a recomandat federaţiilor naţionale să nu declare încheiate competiţiile interne din cauza pandemiei de coronavirus, aşa cum intenţionează să facă liga profesionistă din Belgia.

Într-o scrisoare adresată asociaţiilor naţionale, UEFA se declară încrezătoare privind reluarea meciurilor de fotbal în lunile următoare, în condiţiile fixate de autorităţi şi consideră că toate deciziile de a abandona competiţiile naţionale în acest stadiu sunt premature şi nejustificate.

Forul european speră ca meciurile să se poată disputa în iulie şi august, luni în care să fie finalizate competiţiile interne întrerupte din cauza pandemiei de coronavirs.

Mai mult, UEFA a averizat că federaţiile care opresc definitiv sezonul acum riscă excluderea din cupele europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.