Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Geoana despre luarea de mita: Sa nu fac eu pe mironosita

geoana

Senatorul Mircea Geoana a declarat duminica la Digi24 ca tentatia mitei exista prin natura functiei pentru orice politician, atat din Romania, cat si din afara. El a subliniat insa ca in alte state mita este intr-o zona "mai acceptabila", adica se ia mai putin, "o bucatica de pe margini".

Geoana a marturisit ca si lui i s-a oferit mita.

„Să nu fac eu acum pe mironosița, pentru că tentația există. Când ești în funcții foarte importante, inevitabil trec pe lângă tine. Și nu neaparat în sensul că tu provoci. Dar vin oamenii și te-ntreabă: „domnule, facem și noi o treabă”, „ajută-mă și pe mine”. Să nu spui că nu-ți face plăcere să primești două sticle de vin, când vine cineva în vizită la tine. Acolo intervine un buton de alarmă, pe care ți-l pune cineva în cap - la mine au fost părinții – în clipa respectivă să știți că tentația este foarte mare. Un pic și te trezești după aia cum sunt mulți dintre politicieni în zona asta. Vreau să vă spun un lucru, apropo de America - am trăit niște ani acolo - dar și în Germania, și în Franța și în Anglia și acolo politicianul este expus, prin natura funcției, tentației „cașcavalului”. Și cu cât e economia mai mare, cu atât e roata mai gigantică, că la noi e roata mai micuță”, a spus Mircea Geoană.

Acesta a spus că există corupție în toate statele. „Întrebarea este dacă ea este într-o zonă cât de cât acceptabilă. Nu că e acceptabilă corupția”. Adică nu iei toată roata, a spus Toni Grecu. „Nu, ia acolo o bucățică de pe margine”, a spus Mircea Geoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.