Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Geoană: 'Rușii încercă prin retorica nucleară să se joace cu psihologia noastră'

Facebook
Mircea Geoana

Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri seară, la Antena 3, că prin invocarea riscului unei confruntări nucleare, Rusia încearcă să pună o sămânță a îndoielii în aliații Ucrainei.

"Evident, suntem profund indignați și condamnăm retorica Federației Ruse cu privire la dimensiunea nucleară. O mare putere nucleară - iar Rusia rămâne o mare putere nucleară - are și o responsabilitate, inclusiv atunci când vorbește despre acest lucru. E un lucru sensibil.

Ceea ce rușii vor să facă este să ne submineze încrederea și să pună o sămânță a îndoielii și a fricii. Și trebuie să fim conștienți că ei fac acest lucru pentru a se juca puțin cu psihologia noastră, ca țări libere și democratice. În termeni reali. În termeni concreți, în termeni militari, nu vedem, din partea Federației Ruse, repet, nu vedem, din partea Federației Ruse pregătiri cu privire la o eventuală folosire a acestor arme tactice în Ucraina sau lângă Ucraina.

Repet, disproporția de putere între NATO și Federația Rusă este semnificativă. Asimetria de putere în favoarea noastră este foarte mare și Rusia de-abia reușește să facă față unui război cu Ucraina. Cu atât mai puțin au intenția sau interesul să provoace o confruntare și mai mare cu un adversar infinit mai puternic decât Ucraina, care este NATO”, a explicat Geoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.