Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Geoană sare la beregata lui Dragnea: Un nivel de incompetență peste care nu poți să treci

Deși nu mai face parte din PSD, Mircea Geoană își manifestă în continuare preocuparea față de ceea ce se întâmplă în partidul pe care de altfel l-a și condus. În acest sens, Geoană a arătat că viitorul Congres al PSD, din 11 octombrie, este "o farsă", apreciind că o candidatură a lui Liviu Dragnea, "un om care știe să păcălească", pentru șefia partidului înseamna "o condamnare la irelevanță a PSD". Totodată, Mircea Geoană susține că Dragnea este ”împrumut de la PD” și cu ”un nivel de incompetență peste care nu poți să treci”.

"De ce insistă Dragnea să candideze este problema lui, de ce acceptă PSD este întrebarea pe care trebuie să o punem. Este o condamnare la irelevanță a PSD. Dragnea a reactivat pe toți cei din partid cu probleme de justiție, cu dosare penale. E o inadaptare la așteptările opiniei publice românești. Si, atunci când susții o astfel de propunere, exista un sentiment de sinucidere colectiva, oamenii încearcă să se protejeze ca poate nu ajunge justiția la ei. Mi se pare o greșeală strategică din partea celor de la baza PSD, iar frustrarea mea este ca nu exista nicio voce care sa spună că direcția este greșită, ca nu poti sa mergi mai departe cu oameni cu probleme de integritate în România, în Europa", a declarat Geoană.

Potrivit acestuia, Dragnea este "un împrumut de la PD, este un tip abil, care știe să păcălească, vorbește lingușitor, dar nu este un om pe care să te poți baza, e un nivel de incompetență peste care nu poți sa treci".

"În PSD este, astăzi, o criza de soluții, Congresul din 11 octombrie este un pseudo-congres, care este o farsă, nu e un congres, cu câștigătorul anunțat înainte, cu președintele interimar care face jocurile, schimba organizațiile județene, își face congresul cum își dorește el. Îl amenință pe Negoiță, ca să se retragă. Asta e partid democratic, care are competiție? Competiția asta nu e pe bune, asta nu mai e partid nici social democrat și nici democratic, este o fantomă a partidului pe care l-am condus și l-am iubit", a mai declarat, potrivit Mediafax, Mircea Geoană.

Întrebat dacă există riscul ruperii PSD după Congres, liderul PSRO a răspuns ca acesta este deja rupt, liniile de fractură fiind profunde, astfel încât nu vor duce decât la o "fracturare reală".

"Când va fi (ruperea PSD - n.r.), după Congres, după pierderea guvernării, nu știu când, dar este prea mult, nu a fost niciodată o situație atât de dramatica ca acum, cu lideri din teritoriu care au probleme, nu au o garnitura. Declinul a început în 2010, la congresul în care Sebastian Ghiță a instalat camere în secțiile de vot și Liviu Dragnea a trântit meciul și organiza congresul în favoarea lui Ponta, când Ponta avea soluția de rezerva ca secretar general la UNPR, dacă ar fi pierdut. De atunci a început marea trădare", a subliniat fostul lider PSD.

Acesta a mai susținut ca între Victor Ponta și Liviu Dragnea "a fost o căsătorie din interes în 2010", în condițiile în care Ponta avea nevoie de Dragnea "ca să trântească Congresul, iar Dragnea avea nevoie de un puști, pe care sa îl manipuleze în față, crezând ca va controla partidul și guvernarea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.