Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GeoEcoMar a semnat contractul de finanţare pentru dezvoltarea Centrului de Suport pentru iniţierea proiectelor

unibuc.ro
geologie explorari forari

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GeoEcoMar a anunţat joi că a semnat contractul de finanţare pentru proiectul dezvoltarea centrului de suport pentru iniţierea şi implementarea proiectelor de cercetare-dezvoltare europene şi internaţionale în cadrul INCD GeoEcoMar, proiect în valoare de 2,54 milioane lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 2,46 milioane lei, anunță news.ro.

"Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GeoEcoMar, în calitate de beneficiar al finanţării, implementează proiectul 'Dezvoltarea Centrului de Suport pentru iniţierea si implementarea Proiectelor de Cercetare - Dezvoltare Europene şi Internaţionale în cadrul INCD GeoEcoMar', cod SMIS 2014+ 108663. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate, Axa Prioritară Cercetare, dezvoltare tehnologica şi inovare (CDI) în sprijinul competitivităţii economice şi dezvoltării afacerilor, Operaţiunea: Crearea de sinergii cu acţiunile de CDI ale programului-cadru Orizont 2020 al Uniunii Europene şi alte programe CDI internaţionale, Componenta 1 - Centre-Suport- Crearea de sinergii cu acţiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene şi alte programe CDI internaţionale", a anunţat institutul într-un comunicat.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’ .

Contractul de finanţare a fost încheiat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

"Valoarea totală a proiectului este de 2.549.088 lei, din care valoarea eligibila nerambursabilă este de 2.467.533 lei (1.974.027 lei este din FEDR şi 493.506 lei din Bugetul Naţional), echivalentă cu 96,80% din valoarea totală aprobată", precizează comunicatul.

Obiectivul general al proiectului este creşterea capacitaţii GeoEcoMar de a participa la Programele Cadru de cercetare ale Uniunii Europene (Orizont 2020, Orizont Europa) prin înfiinţarea unei structuri de sprijin a cercetătorilor ce se va numi "Centru Suport pentru Proiecte CD Europene şi Internaţionale", fără personalitate juridica, în cadrul Biroului de Management Proiecte şi Marketing, existent în organigrama INCD GeoEcoMar.

"Obiectivele specifice ale proiectului şi rezultatele aşteptate sunt: Crearea unui sistem informatic complex de gestionare şi raportare a resurselor umane, materiale, şi financiare (platforma IT de management de proiecte) utilizate de institut în proiectele cu finanţare europeană, în particular Orizont 2020 şi Orizont Europa; Specializarea (de nişă) a personalului din departamentul de management si marketing ştiinţific, în management de proiect Orizont 2020, prin participarea la sesiuni de instruire în management de proiect; Organizarea de ateliere de lucru sau participarea la evenimente de acest tip în Uniunea Europeana la care se discută şi se redactează propuneri de proiecte PC, ca răspuns la apelurile pentru propuneri de proiecte lansate de Comisia UE – DG Research & Innovation", arată institutul.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

Un alt obiectiv este gestionarea curentă a proiectelor Orizont 2020 existente în cadrul institutului, ce se va face utilizând noile instrumente, proceduri şi metodologii obţinute cu ocazia instruirilor şi perfecţionărilor profesionale.

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, respectiv între data de 1 mai 2020 şi data de 30 aprilie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.