Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Geoorge Soros bate în retragere în conflictul cu Viktor Orban - Universitatea Central Europeană își mută cursurile la Viena

express.co.uk
George Soros UE imigranti
Universitatea Central Europeană, înființată la Budapesta de miliardarul american George Soros, a anunțat că își mută cursurile la Viena, începând cu anul universitar 2019-2020. Rectorul universității, Michael Ignatieff, a declarat joi în cadrul unei conferințe că decizia intră în vigoare la 1 decembrie, transmite agenția maghiară de presă MTI, conform edupedu.ro

Oficialul a precizat că speră, totuși, că va fi găsită o soluţie şi că Ungaria va permite CEU să funcționeze liber în Ungaria ca instituție americană autorizată în statul New York. În caz contrar, studenții nou înscriși la programele de masterat şi doctorat acreditate în SUA ale Universității Central Europene (CEU) vor învăța, începând cu anul universitar 2019-2020, la campusul din Viena.

Citeste si Amânare în dosarul în care Liviu Dragnea a dat în judecată ÎCCJ: Următorul termen va avea loc pe 23 noiembrie

Rectorul instituției de învățământ superior a declarat că guvernul de la Budapesta nu vrea să semneze convenţia internaţională în acest sens.

De cealaltă parte, Executivul condus de Viktor Orban a calificat anunțul CEU drept “cacealma politică de tip Soros”, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului. Zoltán Kovács a susținut că Universitatea Central Europeană “şi în trecut, şi astăzi, în opinia noastră, şi în viitor” îşi va continua activitatea în Ungaria, relatează agenția maghiară MTI.

Ambasadorul SUA la Budapesta, David B. Cornstein, a replicat că CEU este o “prioritate” pentru guvernul Statelor Unite şi “are o susţinere covârşitoare din partea ambelor partide” în Statele Unite.

Amintim că premierul maghiar Viktor Orban este cel care a lansat modelul învinovățirii miliardarului american George Soros pentru toate neregulile din societate, preluat și în România de Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.