Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba a evidenţiat la Summit-ul Economic Eurasiatic importanţa regiunii Mării Negre

george ciamba

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic George Ciamba a participat la lucrările celui de-al XX-lea Summit Economic Eurasiatic, organizat de Fundaţia Grupul Marmara, eveniment desfăşurat în perioada 4-6 aprilie 2017 la Istanbul, context în care a evidenţiat importanţa strategică şi geopolitică specială a regiunii Mării Negre în ecuaţia asigurării securităţii europene şi euroatlantice.

Potrivit unui comunicat al MAE, George Ciamba a susţinut în cadrul Summit-ului o alocuţiune la panelul "Provocări actuale cu care se confruntă Uniunea Europeană şi preocupările sale viitoare", pledând pentru implicarea tuturor statelor partenere din regiunea Mării Negre şi pentru utilizarea întregului spectru al instrumentelor UE şi NATO în domeniul gestionat de parteneriat, într-o manieră care să asigure coordonarea şi sinergia de acţiune UE-NATO. Creşterea rezilienţei partenerilor estici trebuie să rămână o prioritate, inclusiv pentru faptul că reprezintă o investiţie pe termen lung în propria noastră securitate, a punctat secretarul de stat în acelaşi context.

Totodată, Ciamba a reconfirmat angajamentul României pentru consolidarea palierului economic al cooperării inter-guvernamentale regionale la Marea Neagră. "A apreciat, de asemenea, că intensificarea interacţiunii cu Uniunea Europeană este în măsură să contribuie la impulsionarea consolidării cooperării economice şi a proiectelor regionale în bazinul Mării Negre", precizează sursa citată.

În acelaşi timp, se arată în comunicat, secretarul de stat a reafirmat interesul României de a urmări cu perseverenţă procesul de consolidare a democraţiilor în regiune, precum şi respectarea drepturilor omului şi guvernarea responsabilă. Potrivit aceleiaşi surse, pe agenda discuţiilor Summit-ului s-au aflat teme de actualitate precum criza generată de gestionarea problemei refugiaţilor din zonele de conflict, implicaţiile la nivelul securităţii în contextul ameninţărilor de tip terorist, precum şi aspecte privind cooperarea economică, cu precădere în domeniul energiei sustenabile şi al telecomunicaţiilor, conform Agerpres.

"Au avut loc, de asemenea, dezbateri privind reconfigurarea UE şi implicaţiile în cadrul dialogului cu partenerii regionali", se mai precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.