Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba a reiterat Bosphorus Summit, angajamentul României de a-şi promova viziunea pro-europeană

stiripesurse.ro
George Ciamba

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a participat marţi, la Istanbul, la cea de-a noua ediţie a Bosphorus Summit, prilej cu care a reiterat angajamentul ferm al României de a-şi promova viziunea profund pro-europeană şi de a juca un rol constructiv în procesul de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis marţi AGERPRES, Ciamba a luat cuvântul în cadrul panelului 'The EU in Search of Visions", alături de ministrul adjunct pentru afaceri externe al Republicii Turcia, responsabil cu afacerile europene, Faruk Kaymakci.

În intervenţia sa, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat importanţa concentrării acţiunii Uniunii Europene, dincolo de diferitele viziuni privind viitorul său, pe decizii pragmatice şi inclusive, pe soluţii realiste şi în acelaşi timp ambiţioase, care să reflecte interesele tuturor statelor membre, se menţionează în comunicat.

"Referindu-se la rolul global al Uniunii Europene, demnitarul român a evidenţiat relevanţa valorilor care stau la baza acţiunii externe a Uniunii, precum şi importanţa continuării promovării active a principiilor şi regulilor cooperării multilaterale la nivel internaţional. Ministrul delegat român s-a referit, în acelaşi timp, la importanţa acţiunii europene în vecinătate, pentru promovarea păcii, stabilităţii şi prosperităţii pe întreg continentul european, cooperarea cu partenerii fiind esenţială pentru gestionarea provocărilor comune. În acest sens, a oferit exemplul cooperării cu Turcia, stat candidat şi partener cheie al Uniunii Europene în multiple domenii, încurajând continuarea dialogului pentru consolidarea acestui parteneriat", se arată în comunicatul citat.

George Ciamba a prezentat coeziunea ca temă fundamentală a viitoarei preşedinţii a Consiliului UE şi a reafirmat angajamentul României de a contribui la relansarea proiectului european.

El a arătat că atât Summitul extraordinar de la Sibiu, din mai 2019, unde va fi discutată viitoarea Agendă Strategică a UE, cât şi campania de anul viitor pentru alegerea membrilor Parlamentului European trebuie să se desfăşoare într-o atmosferă consensuală şi să lanseze mesaje de unitate şi coeziune.

Cea de-a noua ediţie a Bosphorus Summit (Istanbul, 26-28 noiembrie) are ca temă centrală "Sustaining Peace and Development for All", cu accent pe cele mai importante ameninţări globale la adresa dezvoltării şi pe identificarea unor soluţii şi acţiuni pentru un viitor sustenabil în plan internaţional.

Evenimentul îşi propune să ofere un cadru de interacţiune între factorii de decizie şi liderii politici, ai mediului de afaceri, reprezentanţii domeniului educaţiei, artei, media, organizaţiilor filantropice, organizaţiilor non-profit şi actorilor sociali, menţionează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.