Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Clooney se întoarce în lumea televiziunii, într-o variantă mai satirică

agerpres.ro
George Clooney

Actorul american George Clooney se întoarce în lumea televiziunii pe 17 mai, cu o miniserie realizată după romanul lui Joseph Heller, "Catch-22", relatează Reuters, potrivit mediafax.

"Catch-22" este un roman satiric publicat în 1961, a cărui acțiune are loc în timpul celui de-al doilea război mondial. Cartea urmărește lui Yossarian, care este furios pe faptul că armata îi mărește numărul de misiuni aeriene pe care va trebui să le facă pentru a fi eliberat din funcție. Singura modalitate prin care el le poate evita este să se declare nebun, însă singurul fel în care poate face acest lucru este prin implicarea în mai multe misiuni periculoase, de bombardare. Titlul cărții este o formulă birocratică fictivă, legată de un raționament ilogic și imoral.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Cartea lui Joseph Heller a fost ecranizată pentru marele ecran în 1970. Un pilot pentru un serial de comedie bazat pe roman a fost făcut și televizat de Paramount în 1973.

Clooney, care joacă rolul locotenentului (ulterior devenit general) Scheisskopf, a fost producătorul executiv al miniseriei de șase episoade, și a regizat două dintre părțile acesteia. "Am fost de părere că acesta e un fel distractiv de a spune această poveste. Este greu să povestești ceva atât de complex într-o peliculă de două ore", a afirmat Clooney marți seară, la premiera de gală a "Catch-22". Actorul susține că producția nu s-a concentrat extrem de mult asupra mediului în care să fie făcută ecranizarea, ci mai degrabă pe spunerea poveștii.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

Rolul personajului principal este interpretat de Christopher Abbott, cunoscut din serialul "The Sinner". Kyle Chandler, care a apărut în pelicula "The Wolf of Wall Street/Lupul de pe Wall Street", joacă rolul colonelului Catchcart.

"Este o piesă intensă, este satirică, este dramatică, este sfâșâietoare, este extrem de amuzantă", a afirmat Abbott. "Trăiește cam într-o lume de sine stătătoare, dar cred că temele sunt, într-un fel, universale pentru că ele abordează, practic, condiția umană", a continuat acesta.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

Miniseria "Catch-22" va apărea pe platforma americană Hulu pe 17 mai.

George Clooney este unul dintre cei mai cunoscuți actori americani la nivel mondial. Acesta a fost nominalizat de opt ori la premiile Academiei de film americane și a câștigat două premii Oscar, unul pentru cel mai bun rol secundar, cel din "Syriana", şi un altul pentru cel mai bun lungmetraj, ca producător al peliculei "Argo".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.