Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Copos a dat noi declarații în dosarul de plagiat - Și autorul operei originale a răspuns în fața anchetatorilor/Surse

Inquam George Copos

Fostul patron al FC Rapid, George Copos, a fost audiat, luni de procurorii Judecătoriei Sectorului 1 în dosarul în care este acuzat de plagiat în legătură cu o lucrare ce i-a adus scăderea mai multor zile din pedeapsa definitivă de patru ani de închsiaore cu executare, spun surse judiciare.

Potrivit surselor citate, omul de afaceri a fost citat luni pentru a da o noua declarație în legătură cu modalitatea în care a conceput și redactat opera "Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova (secolele XIV-XVI)”.

Sursele SPS precizează că tot luni ar fi dat declarații și autorului lucrării originale, pe care Copos și-a fi însușit-o în integralitate.

Acest dosar se află pe rolul parchetului din anul 2016, în luna mai 2016 el fiind pus sub urmărire pentru pretinse fapte de plagiat.

George Copos a atras atenția asupra sa după ce a scris cinci cărți în penitenciar, opera istroică și alte patru despre turism.

Aceste cărți i-au adus afaceristului o scădere substanțială din pedeapsa de patru ani, astfel că a părăsit penitenciarul după doar un an de executare.

George Copos avea de executat patru ani de închisoare, în urma contopirii pedepselor primite în dosarul Loteria I, respectiv cel al transferurilor din fotbal.

Omul de afaceri a fost condamnat definitiv pe 25 august 2014 la patru ani de închisoare în dosarul Loteria I, în urma unei decizii a Tribunalului București.

De asemenea, el a mai fost condamnat, în martie 2014, în calitate de fost acționar majoritar al FC Rapid, la 3 ani și 8 luni de închisoare, în dosarul transferurilor din fotbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.