Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Copos a dat lovitura: Tranzacţie de milioane cu o companie japoneză

copos-libertatea.ro

ANA IMEP SA, companie producătoare de motoare electrice cu sediul în Piteşti, a fost preluată de compania niponă Nidec Corporation, care a devenit acţionar majoritar, a anunţat, vineri, preşedintele Consiliului de Administraţie al ANA IMEP, Ion Taban, fără să precizeze valoarea tranzacţiei.

Nidec Corporation, companie de talie mondială producătoare de motoare electrice cu sediul în Japonia şi listată la New York Stock Exchange (NYSE: NJ, cod 6594), a preluat aproximativ 94,8% din acţiunile ANA IMEP SA, plătite cash, de la acţionarul majoritar al acesteia. Tranzacţia care a fost perfectată pe 21 aprilie.

Proprietarii ANA IMEP S.A. au ales să vândă pachetul majoritar către Nidec Corporation având în vedere calibrul internaţional al acesteia, precum şi potenţialul excepţional de creştere a societăţii în viitor, relateaza Agerpres.

Nidec intenţionează să facă investiţii substanţiale în vederea creşterii capacităţii de producţie actuale a fabricii şi să dezvolte un centru local de inginerie şi de servicii centralizate.

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, de la momentul preluării ANA IMEP în 1996, proprietarii au investit peste 10 milioane de euro în dezvoltarea capacităţii sale de producţie şi de performanţă. În urma acestor investiţii, ANA IMEP S.A. a devenit furnizor pentru actori-cheie din industria electrocasnicelor cum sunt Îndesit, Whirlpool, Vestel.

Copos ar fi putut încasa pe fabrica Ana Imep 40-60 de milioane de euro dacă ar fi vândut-o în 2006 americanilor de la Emerson, însă acum valoarea s-a redus având în vedere scăderea afacerilor. Omul de afaceri a refuzat însă oferta primităatunci, iar Emerson a pornit de la zero cu mai multe fabrici la Cluj. Valoarea actuală a companiei nu a fost făcută publică.

La 31 martie 2015, Nidec Corporation raporta o cifră de vânzări consolidate de 1.028 miliarde yeni. Afacerile globale ale companiei nipone includ Brazilia, Cambodgia, Canada, China (inclusiv Hong Kong), Columbia, Franţa, Germania, Ungaria, India, Indonezia, Italia, Japonia, Coreea, Malaezia, Mexic, Olanda, Filipine, Polonia, România, Rusia, Singapore, Spania, Taiwan , Tailanda, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Venezuela, Vietnam, Marea Britanie, Luxemburg, şi Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.