Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior, 'executat' în SUA: ar avea un dosar greu pe numele său (Presă)

George Maior

Numele lui George Maior incepe sa apara din ce in ce mai des in scandaluri controversate, ultimul dintre acestea fiind cel legat de anchetarea alegerilor prezidentiale din 2009, acolo unde Maior ar fi fost la o intalnire conspirativa, acasa la Gabriel Oprea.

Citește și: Victor Ponta intră la rupere, după 'atacul plătit' al Ralucăi Turcan

Se pare ca s-a cam „copt” si primul dosar al lui George Maior, acesta fiind luat in vizor pentru o presupusa fapta comisa tocmai pe cand conducea Serviciul Roman de Informatii. Insa „bomba” este ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra,  in sistem deja se vehiculeaza ca George Maior ar avea o plangere penala pe numele sau, depusa de catre o autoritate americana catre noul Procuror General al Statelor Unite ale Americii! Iar cel despre care „National” dezvaluia la sfarsitul anului trecut ca este deja „most wanted” personaj din Romania ar fi acuzat nici mai mult nici mai putin decat de  incercarea de blocare a unei anchete in tara, pe vremea cand acesta era inca directorul Serviciului Roman de Informatii, informează Național.

Desigur, „executia” lui George Maior, despre care surse de la varful sistemului sutin deja ca este iminenta dupa ce s-ar fi luat OK-ul inclusiv de la noua garnitura impusa de catre Administratia Trump la conducerea serviciilor secrete americane va provoca un cutremur” urmat de un „tsunami” de alte caderi spectaculoase nu doar in lumea „intelligence” de la noi, dar si in clasa politica. Unde, sa nu uitam, o serie intreaga de lideri s-au bucurat pe calea ascensiunii lor politice de sprijinul constant al lui George Maior, cel care, timp de peste un deceniu, s-a aflat la carma SRI. Iar semnalul mazilirii va fi unul cu atat mai puternic cu cat acesta va veni din SUA, astfel ca ar fi greu sa „maraie” vreun sustinator din tara al actualului ambasador, dar sa se mai si opuna! Desigur, cu toate ca la mijloc este sigur si o „vendetta” interna, fostii camarazi de pe „campul tactic” ajungand acum sa se „sfasie” intre ei mai rau decat cainii, cei care lucreaza discret pe frontul extern al informatiilor sustin ca nu s-ar fi putut produce acest soc daca partenerii nostri strategici nu ar fi aprobat noul plan de „resetare” a servicilor secrete romanesti.

Primele semnale ca a inceput deja „tocarea” informativa a lui George Maior au inceput sa fie date, desi cu maxima prudenta, inca din luna mai a anului trecut. Cand ditamai sefii de structuri, unii provenind chiar din randurile SRI-ului, au inceput sa se agite si sa bage spaima in unii subalterni sau „colegi” de la alte structuri, facand pe „politistii buni” care le atrageau atentia, pe linie de contrainformatii, ca „oamenii lui Maior” nu ar mai fi la fel de bine vazuti la varful sistemului. Si ca, desi asumati de multa vreme ca si „copiii sistemului”, ar fi bine sa fie izolati. Desigur, ca de obicei, unii au inghitit vrajeala, altii, care au putut, au facut propriile cercetari sau nu s-au dezis de vechile prietenii, dar cert este ca, inca de acum aproape un an, fostul sef al SRI era deja „lucrat”, incercandu-se „delegendarea” sa ca „omul americanilor in Romania”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.