Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior face anunțul mult așteptat: Când se ridică vizele pentru SUA

viza sua

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, consideră că o vizită a premierului Mihai Tudose în această ţară ar avea efecte pozitive asupra procesului de ridicare a vizelor pentru români în SUA.

"E constantă agenda discuţiilor noastre cu Congresul. E vorba de legislaţie, mai puţin de relaţia cu administraţia americană în această chestiune a vizelor. Rata de refuz a vizelor pentru noi este în jur de 10-15%, Dacă ajungem la 3,5%, automat intrăm în procesul de Visa Waiver. Ceea ce încercăm să facem este să reuşim ca la nivelul Congresului să nu fie luat în considerare doar acest element al ratei de refuz, ci şi faptul că suntem într-un parteneriat serios pe plan militar cu Statele Unite, că este şi în avantajul securităţii SUA având în vedere ceea ce facem pe domeniul informaţiilor cu SUA împotriva terorismului şi acest lucru să se trateze într-o altă viziune asupra modului în care se acordă vizele sau se introduce România în programul Visa Waiver. Deci, discuţii şi cu Departamentul de securitate internă al SUA pe această chestiune. Lucruri pe care le facem constant. Şi o vizită a premierului ar avea, din punctul ăsta de vedere, cred eu, efecte pozitive", a afirmat marţi Maior, la Digi 24.

Citește și: Mircea Badea a tras lozul cel mare! Cât a căștigat la pariuri în urma meciului Halep-Șarapova

El a subliniat că anumite ţări, cum este România, care au făcut în anii trecuţi paşi serioşi în securizarea frontierelor, în controlul imigraţiei ilegale, ar avea "o şansă mai bună cu actuala administraţie" pentru acest demers.

Întrebat dacă intrarea României în Schengen ar ajuta acest proces, Maior a spus: "Fără îndoială, ar avea o anumită relevanţă".

Citește și: Becali are concurență mare! Cine este femeia care bagă milioane în echipa sa și vrea să o învingă pe FCSB

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, care a participat, marţi, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, a declarat că lucrează la o vizită a premierului Mihai Tudose în această toamnă în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.