Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Russell anunţat oficial la Mercedes

skysports.com
formula 1

Pilotul britanic George Russell (Williams) va evolua pentru campioana mondială Mercedes din sezonul viitor al Campionatului Mondial de Formula 1, informează motorsport.com.

Venirea lui Russell, 23 de ani, la Mercedes a fost oficializată la o zi după ce echipa de la Brackley a renunţat la finlandezul Valtteri Bottas, după cinci sezoane. Actulalul pilot secund Mercedes va concura la Alfa Romeo, din 2022.

Vorbind despre şansa care i-a fost acordată, Russell a spus: "Aş minţi dacă aş spune că nu sunt foarte fericit. Este o oportunitate imensă pe care vreau să o apuc cu ambele mâini., informează News.ro.

Russell a făcut parte din programul Mercedes de dezvoltare a carierei tinerilor piloţi, începând în 2017 şi a câştigat seria GP3 în acelaşi an.

După ce a câştigat titlul în Formula 2m în următorul sezon, Mercedes a obţinut un acord de trei ani pentru ca Russell să evolueze În Formula 1 la Williams, din 2019.

Deşi echipa cu sediul la Grove s-a zbătut în coada grilei, Russell a reuşit câteva rezultate peste valoarea monopostului său.

După ce a obţinut primele puncte pentru Williams la Marele Premiu al Ungariei (poziţia a opta), el a ocupat locul al doilea la Marele Premiu al Belgiei, afectat de ploaie.

Russell nu este străin de echipa Mercedes, el înlocuindu-l, anul trecut, pe Hamilton la Marele Premiu al Bahrainului de la Sakhir, când campionul mondial a contractat coronavirusul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.