Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion: Cerem clarificări urgente și explicite din partea MAE cu privire la un posibil incident diplomatic provocat de doamna ministru Luminița Odobescu

inquamFOTO/Octav Ganea
simion

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat public ministrului Afacerilor Externe să explice informațiile apărute în presa israeliană în legătură cu refuzul său de a participa la o întâlnire cu omologul de la Tel Aviv, anunță AUR prin intermediul unui comunicat de presă.

”Potrivit unui articol apărut în ediția de marți, 19 septembrie a ziarului Haaretz, Luminița Odobescu ar fi anulat o întâlnire programată cu șeful diplomației israeliene, Eli Cohen pe motiv că acesta ar fi încurajat contactul ambasadorului israelian la București cu liderul partidulu AUR, George Simion. În opinia jurnalistului Haaretz, gestul lui Cohen ar fi stârnit indignarea ministrului roman, care ar fi considerat că un dialog cu Alianța pentru Unirea Românilor este inacceptabil pentru partea israeliană.

Simion a cerut ministrului roman al Afacerilor Externe să precizeze informațiile prezentate în presa israeliană sunt adevărate sau false, iar în cazul în care ele nu corespund adevărului, ministerul de la București să solicite oficial dezmințirea știrii.

Un astfel de incident, odată confirmat, reprezintă o gravă și nepermisă implicare a șefului diplomației române în jocurile politice din ambele țări și un atac fără precedent la imaginea și interesele României.”, se spune în comunicatul celor de la AUR semnat de Departamentul de Comunicare al partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.