Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion pregătește un nou scandal la frontiera moldo-română (analist politic)

Deschide.md
George Simion

Analistul politic de la București, Cristian Hrițuc, avertizează într-o postare pe pagina sa de Facebook că liderul partidului „AUR” din România, George Simion, pregătește un nou scandal la frontiera României cu Republica Moldova.

Vezi și: Economistul-șef BNR, Valentin Lazea, propune concedierea a 300.000 de bugetari sau tăierea salariilor la stat

„Deputatul AUR vrea să meargă la Chișinău deși știe că are interdicție, este declarat persona non grata și nu poate intra în Republica Moldova până în 2023”, afirmă Hrițuc.

„De fapt, Simion vrea să exploateze mediatic scandalul care va fi la granița moldo-română, atunci când autoritățile moldovenești nu îl vor lăsa să intre. Pretextul pe care îl invocă Simion, participarea la funeraliile marelui scriitor Nicolae Dabija. Cinic, fără scrupule, liderul AUR se folosește de orice, chiar și de moartea marelui om de cultură, pentru a-și face propagandă și pentru a poza iar în marele unionist”, a scris analistul.

Acesta a mai subliniat că „de-a lungul anilor, Simion a pozat în R Moldova în marele unionist”.

„A făcut acțiuni de stradă, a făcut mitinguri. Toate erau însă în momente delicate, când starea socială era explozivă, iar acțiunile lui provocatoare nu ajutau în niciun caz ideea unionistă și nici statul moldovean. De aceea, a fost la un moment dat declarat și persona non grata.

Probabil și mâine vom vedea un circ la graniță, vom vedea aceeași tineri care coboară din autoca în mod pașnic, cu tricolorul în mână, cu afișe având mesaje unioniste, încercând să forțeze trecerea graniței. Ei se vor victimiza, mulți vor crede că au dreptate și unii mai la est își vor râde în barbă, cum nenorocești un ideal folosind un oportunist”, a mai scris analistul politic.

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și deputat în Parlamentul României, a anunțat că va veni în Republica Moldova duminică, 14 martie.

Amintim că George Simion a fost expulzat în 2018 din Republica Moldova şi declarat de autorităţi persona non grata pentru o perioadă de cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.