Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion, despre disputa lui Șoșoacă cu MAE ucrainean: 'Nu știu de care să râd prima oară'

inquamFOTO/Octav Ganea
simion

Președintele AUR, George Simion, a comentat vineri anunțul MAE ucrainean de a o sancționa pe senatoarea Diana Șoșoacă pentru proiectul de lege pentru anexarea teritoriilor istorice aflate acum în Ucraina.

„Nu stiu de care sa rad prima oara.

Initiativa in mod evident e facuta in spirit de gluma, daca ai astfel de intentii poate ii zici reunificare, revenire la tara mama. Vrem sa anexam niste teritorii, serios? Pai daca sunt ale noastre nu zici asa ceva. Poate a fost facut facut ca o provocare sau amuzament.

Eu sunt de acord ca trebuie sa luptam pentru cei 500.00o de romani care traiesc in Ucraina si sunt privati de drepturile elementare, de asta nu a zis dl purtator de cuvant al Kievului si nici de cum au largit samavolnic canalul Bastroe”, a comentat George Simion, vineri, la Antena 3.

Ce a propus Șoșoacă

Şoşoacă propune, în proiectul de modificare a Legii de ratificare a Tratatului de bună vecinătate şi cooperarea între România şi Ucraina, semnat în iunie 1997, denunţarea tratatului de către partea română în 2027.

”România anexează teritoriile istorice care i-au aparţinut, respectiv Nordul Bucovinei, Herţa, Bugeacul (Cahul Bolgrad, Ismail), Maramureşul istoric şi Insula Şerpilor”, se arată în proiectul Dianei Şoşoacă.

Senatoarea a reacţionat vineri la mesajul transmis de Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, spunând că prin atacul asupra ei Ucraina își dovedește „caracterul de stat abuziv și fascist”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.