Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina o sancționează pe Diana Șoșoacă: 'Reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale!'

captura youtube
Diana Sosoaca

Ministerul de Externe ucrainean iniţiază impunerea de sancţiuni împotriva senatorului Diana Şoşoacă după ce aceasta a iniţiat un proiect de modificare a Legii de ratificare a Tratatului de bună vecinătate între România şi Ucraina, în care propune anexarea de către România a unor teritorii care aparţin Ucrainei.

”Ministerul de Externe al Ucrainei iniţiază impunerea de sancţiuni împotriva Dianei Şoşoacă, considerând că reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale”, a scris pe pagina sa de Facebook purtătorul de cuvânt al MAE de la Kiev, Oleg Nikolenko, informează News.ro. De asemenea, Nikolenko condamnă ferm încercarea de a pune la îndoială integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina buna vecinătate dintre Ucraina şi România.

Ce a propus Șoșoacă

Şoşoacă propune, în proiectul de modificare a Legii de ratificare a Tratatului de bună vecinătate şi cooperarea între România şi Ucraina, semnat în iunie 1997, denunţarea tratatului de către partea română în 2027. ”România anexează teritoriile istorice care i-au aparţinut, respectiv Nordul Bucovinei, Herţa, Bugeacul (Cahul Bolgrad, Ismail), Maramureşul istoric şi Insula Şerpilor”, se arată în proiectul Dianei Şoşoacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.