Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion: 'UDMR este un terorist etnic'

DW
George Simion

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a acuzat miercuri UDMR că "blochează orice formă de eficientizare a administraţiei locale", afirmând că niciodată nu se va împlini "dorinţa" acestei formaţiuni "de a avea o regiune în interiorul României".

„Vreau să acuz public formaţiunea care a împiedicat orice formă de eficientizare a statului român. Se cheamă UDMR, o uniune culturală, un terorist etnic, care blochează orice formă de eficientizare a administraţiei locale, vrând să-i ţină blocaţi pe etnicii maghiari din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş şi impunând (...) o eventuală regiune autonomă. Spunem clar că suntem împotriva regionalizării României, dar avem nevoie de eficientizarea administraţiei, de o organizare mai suplă şi niciodată, nici în visele cele mai frumoase ale UDMR-ului, acea dorinţă a lor de a avea o regiune în interiorul României nu se va întâmpla", a susţinut Simion, la o conferinţă de presă.

Liderul AUR a adăugat că actuala coaliţie "nu poate vreodată" să implementeze soluţia unificării localităţilor, o măsură cerută şi de mediul economic, menţionând că AUR va face acest lucru când va veni la guvernare.

"Asta nu ne va împiedica, în momentul guvernării AUR, să implementăm această soluţie a unificării localităţilor. Ştim că primarii PSD, PNL şantajează conducerile centrale. PSD-ul şi PNL-ul, această coaliţie nu poate vreodată să implementeze această măsură absolut necesară, care, iată, este cerută şi de mediul economic. Noi o vom face, o includem în programul de guvernare AUR”, a afirmat Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.