Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Soros, atacuri în valuri la Davos. Vești proaste pentru România de la miliardar

AP Photo/Manuel Balce Ceneta
george soros

Miliardarul George Soros l-a atacat din nou pe Donald Trump, dar și pe giganții internetului Google și Facebook, într-o declarație la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția.

„Cred că administrația Trump este un pericol pentru lume. Dar o consider un fenomen temporar care va dispărea în 2020 sau chiar mai repede”, a declarat Soros, care l-a mai acuzat pe Trump că vrea să instaureze un „stat mafiot”, la fel ca în Rusia.

Vezi și: Oprah și-a dezvăluit meniul: Cum a slăbit 41 de kg în 11 luni

„Trump are meritul de a-și fi motivat genial susținătorii de bază, dar pentru fiecare susținător, a generat un număr și mai mare de oponenți care sunt cel puțin la fel de motivați. Din acest motiv mă aștept la o dominație democrată în 2018”, a mai declarat Soros, potrivit Bloomberg.

Soros s-a mai referit la schimbările climatice, pe care le consideră un pericol pentru civilizație, dar a luat la țintă și Facebook și Google, făcând apel la reglementări mai stricte.

„Ei pretind că sunt doar niște distribuitori de informație. Dar faptul că au aproape un monopol îi face de utilitate publică și ar trebui să fie supuși unor reglementări mai stricte, pentru a proteja competiția, inovația și accesul corect și deschis”, a declarat miliardarul.

Vezi și: Avertisment dur al nutriţioniştilor: Persoanele care au INTERZIS la ciocolată neagră

Miliardarul american are și idei care ar lovi direct în statutul României în Europa. Cu privire la UE, Soros a sugerat că o „abordare pe mai multe viteze” ar fi cea mai de succes soluție la problemele actuale.

„Problema refugiaților este o problemă europeană” care are nevoie de o „soluție europeană”, a afirmat Soros, amintind că el însuși a fost cândva refugiat, când a părăsit Ungaria pentru Marea Britanie, după Al Doilea Război Mondial, dar susținând că a fost tratat mult mai bine decât sunt tratați refugații de azi.

George Soros a mai adăugat să i-ar plăcea să vadă că Marea Britanie rămâne o țară membru a UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.