Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Soros și Bill Gates se implică direct în testarea Covid-19: cumpără o companie extrem de importantă

Gates Soros

Filantropii miliardari George Soros și Bill Gates fac parte dintr-o achiziție a dezvoltatorului de teste de flux lateral bazat din Bedford, Marea Britanie. Fondatorul Microsoft s-a alăturat Fondului de Dezvoltare Economică Soros într-o afacere pentru a cumpăra Mologic, care a dezvoltat teste rapide de Covid, care dau rezultatul în 10 minute pe care își propune să le vândă la doar 1 dolar, arată Blacknews.ro.

Consorțiul va pompa 30 milioane de lire sterline în Mologic pentru a se concentra asupra bolilor tropicale, cum ar fi febra dengue și onchocerciază (orbirea râului), preluând-o de la actualii proprietari Foresight Group LLP și Calculus Capital.

Mologic a fost fondată în 2003 de profesorul Paul Davis, care a fost unul dintre dezvoltatorii inițiali ai testelor de sarcină ClearBlue pe scară largă, și de fiul său Mark. Compania va fi redenumită Global Access Health după ce se va încheia afacerea.

Criza coronavirusului a arătat cum simplele teste de flux lateral, odată cunoscute cel mai bine pentru testele de sarcină, pot fi utilizate pentru testarea în masă a unei serii de alte boli.

Speranța este de a utiliza instrumentele Mologic pentru a dezvolta teste cu costuri reduse pentru bolile tropicale, permițându-le să fie diagnosticate mai repede și mai ieftin.

Mark Davis, directorul executiv al Mologic, a declarat pentru Financial Times că vor să pună Africa pe primul loc cu testele lor și să nu lase doar „pesmet”. „Singura modalitate de a face mai mult a fost să ne desprindem de profitul neînfrânat”, a spus el.

În timp ce Mologic a primit un marcaj CE pentru testele sale, acestea nu au fost încă aprobate pentru utilizare în Marea Britanie sau SUA.

Mologic a primit 1 milion de lire sterline din Marea Britanie pentru a-și dezvolta testele, dar a acuzat guvernul că a „depășit” eforturile sale pentru ca testul să fie utilizat în masă în UK.

Marea Britanie a cheltuit miliarde de lire sterline pentru a cumpăra sute de milioane de teste rapide pentru utilizare acasă și de către serviciile de sănătate.

Fundația Bill & Melinda Gates, care deţine 50 de miliarde de dolari (36,3 miliarde de lire sterline), se va alătura investiției în Mologic, pe fondul unei agitații la gigantul fond caritabil după ce soţii Gates și-au anunțat divorțul.

Vezi și: Magnații Bill Gates și Jeff Bezos susțin puternic industria cărnii false: se produce din fungi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.