Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Stângă, președintele PNL Galați: `Fondurile europene, motor economic pentru dezvoltarea județului Galați!`

Facebook
George Stanga

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă o oportunitate majoră pentru dezvoltarea comunităților locale, consideră președintele PNL Galați, deputatul George Stângă. Potrivit acestuia, fondurile europene puse la dispoziția României vor contribui la dezvoltarea comunităților locale, dar și la asigurarea unui nivel de trai mai bun.

„În ultimele săptămâni, Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a aprobat mai multe proiecte finanțate prin fonduri europene pentru județul Galați. De la începutul anului, 7 contracte pentru reabilitarea prin PNRR a unor obiective din județul Galați au fost semnate de către Ministerul Dezvoltării. Valoarea acestor contracte se ridică la peste 38 de milioane de lei, iar banii vor veni prin componenta C5 – Valul Renovării din PNRR, care vizează creșterea eficienței energetice a unor clădiri rezidențiale multifamiliale și a unor clădiri publice”, a spus George Stângă.

Președintele PNL Galați a mai spus că a participat alături de primarul liberal al orașului Berești, Mihai Bejan, la semnarea la finalul anului trecut a unui nou contract de finanțare pe fonduri europene. „Este vorba despre proiectul care vizează construirea de locuințe nZEB pentru tinerii aflați în dificultate. Valoarea contractului este de 5.160.089 lei (fonduri europene) și presupune construcția a 12 unități locative pentru tineri”, a precizat George Stângă.

Totodată, liderul PNL Galați a adăugat că 3 contracte de finanţare prin Planul Național de Redresare și Reziliență au fost semnate de către primarul liberal al municipiului Tecuci, Lucian Costin. „Sunt proiecte a căror valoare totală este de peste 50 milioane de lei. Cele trei contracte vizează construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri, consolidarea seismică și renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, precum și achiziția de autobuze nepoluante”.

Potrivit lui George Stângă, toate aceste proiecte erau așteptate de foarte mult timp de gălățeni, pentru că ele vor contribui la dezvoltarea comunităților locale, dar și la asigurarea unui nivel de trai mai bun.

„Fondurile europene puse la dispoziția României reprezintă o oportunitate istorică pentru țara noastră, pentru județul Galați și comunitățile locale, astfel încât toate proiectele amânate în trecut din lipsă de finanțare vor putea să fie realizate. Avem o șansă uriașă ca infrastructura, educația, agricultura, mediul de afaceri sau sistemul energetic să beneficieze din plin de investiții și modernizare, într-un termen foarte scurt”, a afirmat George Stângă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.