Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Weah şi-a redus salariul de preşedinte pentru a ajuta economia Liberiei

www.nextedition.com.ng
George Weah

Fostul fotbalist şi actual preşedinte al Liberiei, George Weah, a anunţat că îşi va micşora salariul cu 25% pentru a încerca să redreseze „economia vulnerabilă” a ţării. "Având în vedere că situaţia economică se deteriorează rapid, vă anunţ astăzi că îmi voi reduce salariul şi beneficiile cu 25%” a spus Weah luni în primul său discurs despre Starea Republicii.

„Economia noastră e la pământ, guvernul nostru e la pământ, moneda naţională e în cădere liberă, inflaţia creşte, rata şomajului e cea mai mare din istorie şi rezervele străine sunt la cel mai scăzut nivel din istorie”, a avertizat Weah.

Liberia are o populaţie de 4.6 milioane de locuitori şi a fost fondată de sclavii liberi care au fugit din SUA în secolul 19. Ţara africană a trecut printr-un război civil de 14 ani care s-a terminat în 2003 şi o epidemie de Ebola care a ucis peste 4.000 de oameni.

Weah, un fost fotbalist important în Europa, a fost învestit ca preşedinte al Liberiei săptămâna trecută. A fost pentru prima dată în istoria recentă a Liberiei când transferul de putere dintre doi preşedinţi s-a făcut în mod democratic. Fostul preşedinte, Ellen Sirleaf a preluat preşedinţia în 2006, fiind primul preşedinte femeie din istoria ţării şi a fost aleasă din nou în 2011. Înainte de mandatul său, în Liberia a domnit războiul civil.

Weah rămâne o legendă a fotbalului şi este considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti africani din istorie. A jucat la numeroase cluburi importante din Europa precum Monaco, PSG, AC Milan, Manchester City şi Chelsea, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.