Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Georgia, calificată la Cupa Mondială din 2023, după excluderea Rusiei din competiţii

facebook.com
rugby

Georgia şi-a asigurat prezenţa la Cupa Mondială de rugby din 2023 după ce echipa Rusiei a fost exclusă din competiţii şi astfel va pierde la ''masa verde'' meciurile pe care le mai avea de disputat în Rugby Europe Championship 2022, criteriu de calificare, în urma deciziei de miercuri a boardului Cupei Mondiale, potrivit Agerpres.

Forul mondial a decis să acorde patru puncte fiecărei echipe care mai avea de jucat contra Rusiei (Georgia, Portugalia şi Olanda), fapt care înseamnă că Lelos au garantată o clasare pe primele două locuri în clasamentul general al calificărilor.

Luând în considerare rezultatele cumulate la ediţiile 2021 şi 2022 ale Rugby Europe Championship, Georgia nu mai poate fi depăşită de două echipe, fiind favorită la prima poziţie, ca Europa 1 pentru CM 2023.

Georgia a devenit a 15-a echipă calificată la CM 2023, urmând celor din Samoa şi Uruguay, care şi-au asigurat biletele în urma preliminariilor regionale din 2021.

În clasamentul cumulat, Georgia are 35 de puncte (8 jocuri), fiind urmată de Spania, cu 25 puncte (8 j), Portugalia, 25 p (9 j), România, 22 p (8 j), Rusia, 10 p (10 j), Olanda, 4 p (9 j).

Primele două clasate se califică direct la CM 2023, iar a treia echipă intră în recalificări.

Georgia are nevoie de un singur punct în cele două meciuri rămase, cu România la Bucureşti, în weekend, sau cu Spania la Tbilisi, săptămâna următoare, pentru a fi sigură de primul loc.

România întâlneşte Georgia, sâmbătă 12 martie, de la ora 17:30, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, într-un meci decisiv pentru ''stejari''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.