Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Georgia declară stare de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus

Operation World
Georgia

Georgia a declarat sâmbătă stare de urgenţă pe întreg teritoriul său din cauza epidemiei declanşate de noul coronavirus, anunţând măsuri care să permită autorităţilor să reglementeze preţul la produsele alimentare şi medicamente, potrivit France Presse preluat de agerpres.

"Situaţia este gravă şi ne aşteptăm ca ea să se deterioreze", a declarat preşedinta georgiană Salome Zurabişvili, într-un discurs televizat către naţiune, în care a anunţat aplicarea imediată a stării de urgenţă pentru o lună.

Guvernul nu intenţionează totuşi să impună restricţii de circulaţie, a precizat ea.

La ora actuală, 48 de COVID-19 au fost înregistrate în această fostă republică sovietică din Caucazul de Sud, iar circa 2.000 de persoane au fost plasate în carantină.

Potrivit premierului georgian, Ghiorghi Gaharia, starea de urgenţă prevede interzicerea reuniunilor publice de peste 10 persoane şi urmăriri penale în caz de nerespectare a carantinei.

Guvernul va reglementa de asemenea preţul la produsele alimentare şi la medicamente în caz de penurii care ar antrena "creşteri speculative ale preţurilor", a asigurat sâmbătă premierul.

La rândul lor, autorităţile medicale au anunţat că vor proceda masiv la teste cu scopul de a stăpâni propagarea noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.