Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Geraint Thomas, apt pentru Turul Franței în ciuda căzăturii suferite în Turul Elveţiei

ciclism

Ciclistul britanic Geraint Thomas, care a căzut marţi în Turul Elveţiei, a suferit răni minore care nu pun în pericol participarea sa la Turul Franţei, competiţie pe care a câştigat-o în 2018, a anunţat, marţi seara, echipa Ineos, citată de AFP potrivit Agerpres.

În căderea sa, rutierul galez a fost accidentat la umărul drept şi la ochiul drept, a precizat echipa britanică.

Thomas, care a căzut cu 30 km înainte de sosirea în etapa a 4-a la Arlersheim, a fost transportat direct la spital după abandonul său. După mai multe teste şi tratament de specialitate, el s-a alăturat echipei.

"Este, fără îndoială, frustrant", a apreciat galezul. "Este un mic pas înapoi în pregătirea Turului, dar mai este timp până la startul de la Bruxelles" (6 iulie).

"Trebuie mereu să dăm dovadă de prudenţă în caz de accidentare la cap. Am vrut să continui cursa, dar medicii au luat cea mai bună decizie", a adăugat Thomas.

Thomas, în vârstă de 33 de ani, numără 26 de zile de cursă în 2019, dar fără nicio victorie. Cel mai bun rezultat al său este un loc trei în clasamentul final al Turului Romandiei.

Echipa Ineos este deja privată de aportul lui Chris Froome, cvadruplu câştigător al Turului şi predecesorul lui Thomas în palmaresul "Marii Bucle". Britanicul Chris Froome, victima unei căzături grave în cursul recunoaşterii traseului etapei a 4-a a cursei Criterium du Dauphine (Franţa), a fost operat de multiple fracturi, la femur, la cotul drept şi la coaste.

Froome, care a împlinit recent 34 de ani, va rata astfel ediţia din acest an a Turului Franţei, cea mai importantă cursă pe etape din lume, programată luna viitoare, pe care britanicul a câştigat-o de patru ori în cariera sa (2013, 2015, 2016 şi 2017).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.