Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GERB şi Patrioţii Uniţi au convenit să formeze un guvern avându-l ca prim-ministru pe Boiko Borisov

bulgaria harta

Partidul conservator GERB şi coaliţia naţionalistă Patrioţii Uniţi au convenit marţi să formeze un guvern cu 'un mandat clar de patru ani', avându-l ca prim-ministru pe Boiko Borisov, în urma alegerilor legislative desfăşurate în Bulgaria la 26 martie şi câştigate de formaţiunea fostului premier, transmit BTA şi Novinite. Aceasta a fost prima întâlnire oficială între reprezentanţii GERB şi ai Patrioţilor Uniţi, în contextul demersurilor partidului de centru-dreapta de a forma un guvern de coaliţie. GERB a câştigat alegerile de la sfârşitul lunii martie şi va avea în viitorul parlament 95 de deputaţi din totalul de 240, insuficient pentru a forma un guvern monocolor.

Potrivit participanţilor la întâlnirea de marţi, nu s-au purtat negocieri cu privire la repartizarea posturilor ministeriale. O nouă rundă de discuţii va avea loc înainte de sfârşitul săptămânii, până atunci experţii celor două formaţiuni urmând să lucreze la programele politice pentru crearea unei platforme comune. 'Suntem optimişti. Discuţiile au fost constructive', a declarat Volen Siderov, co-lider al Patrioţilor Uniţi, o alianţă naţionalistă formată din trei partide, care va fi a treia forţă în viitorul parlament, cu 27 de mandate.

GERB a anunţat luni că va avea discuţii cu toate formaţiunile parlamentare, cu excepţia Partidului Socialist şi a Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi, ceea ce reduce practic posibilităţile de formare a unei coaliţii de guvernare la Patrioţii Uniţi şi Volia. Partidul condus de Borisov speră că noul guvern va fi format cel târziu la sfârşitul acestei luni, conform Agerpres. Boiko Borisov a demisionat din funcţia de prim-ministru după ce candidatul susţinut de GERB a pierdut alegerile prezidenţiale din noiembrie în faţa socialistului Rumen Radev, apropiat de Moscova. Bulgaria este condusă în prezent de un guvern interimar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.